Business & Finance Τετάρτη 25/09/2024, 15:50
BUSINESS & FINANCE

Google κατά Microsoft για την αγορά cloud της ΕΕ

Google κατά Microsoft για την αγορά cloud της ΕΕ

Η Google ανοίγει μια νέα νομική διαμάχη με τη Microsoft Corp. με αιχμή την προσοδοφόρα αγορά του cloud, προχωρώντας σε καταγγελία στην αντιμονοπωλιακή αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταχρηστική συμπεριφορά από την εταιρεία.

Η Google δήλωσε ότι οι όροι αδειοδότησης της Microsoft για τις υπηρεσίες cloud Azure περιορίζουν την πρόσβαση των πελατών σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Google Cloud και Amazon Web Services. 

Σε επίσημη αντιμονοπωλιακή καταγγελία προς τη ρυθμιστική αρχή της ΕΕ η εταιρεία αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Microsoft ισοδυναμεί με κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ. Σε περίπτωση που η αρμόδια αρχή αποφασίσει να ασχοληθεί με την υπόθεση, τα πρόστιμα για τη χειρότερη παραβίαση των κανόνων μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 10% των ετήσιων πωλήσεων μιας εταιρείας. 

Η Google υποστήριξε επίσης την Τετάρτη ότι η κυριαρχία της Microsoft στον τομέα του cloud ενέχει τον κίνδυνο να εκθέσει τους πολίτες της ΕΕ σε κινδύνους ασφαλείας και αποτυχίες πληροφορικής. Στην καταγγελία αναφέρεται και το blackout του Ιουλίου, όταν μια ελαττωματική ενημέρωση από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Crowdstrike Holdings Inc. έριξε εκατομμύρια υπολογιστές με Windows, παραλύοντας αεροδρόμια, τράπεζες, χρηματιστήρια και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. 

Η καταγγελία της εταιρείας για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία ακολουθεί μια συμφωνία που συνήφθη μεταξύ της Microsoft και μικρότερων ευρωπαϊκών εταιρειών cloud, η οποία της επέτρεψε να αποφύγει μια επίσημη έρευνα της ΕΕ. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Θα «βουλιάξει» την Δανία η Novo Nordisk όπως η Nokia την Φινλανδία;

Tεχνολογικοί κολοσσοί ζητούν να αμβλυνθεί ο ευρωπαϊκός νόμος για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News