Business & Finance Δευτέρα 23/09/2024, 10:31
BUSINESS & FINANCE

Mercedes-Benz: Αναβαθμίζει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Mercedes-Benz: Αναβαθμίζει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Την αναβάθμιση των αυτοκινήτων της που διαθέτουν σύστημα αυτόματης οδήγησης ανακοίνωσε η Mercedes-Benz. Μετά την αναβάθμιση τα οχήματα θα οδηγούν αυτόνομα με ταχύτητα έως και 95 χιλιόμετρα την ώρα στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους υπό ορισμένες συνθήκες.

Εν αναμονή της πιστοποίησης από την αρχή μηχανοκίνητων μεταφορών της Γερμανίας, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2024, οι πωλήσεις του συστήματος DRIVE PILOT θα ξεκινήσουν από το επόμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να αναλάβει την οδήγηση εφόσον ένα άλλο όχημα βρίσκεται μπροστά του και έχει καθαρή ορατότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά να είναι σε θέση να αναλάβουν τον έλεγχο μέσα σε δευτερόλεπτα.

Τα υπάρχοντα αυτοκίνητα της Mercedes που είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία θα αναβαθμιστούν από τα σημερινά 60 χλμ/ώρα δωρεάν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ορίσει πέντε επίπεδα αυτόνομης οδήγησης, από το cruise control στο επίπεδο 1 έως τα πλήρως αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στο επίπεδο 5. Τα αυτοκίνητα της Mercedes θα λειτουργούν στο επίπεδο 3 στη Γερμανία στο πλαίσιο του νέου συστήματος.

Η Mercedes έχει εγκαταστήσει ένα τυρκουάζ φως στο μπροστινό μέρος των αυτοκινήτων με το εν λόγω σύστημα, το οποίο ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένο για να ενημερώνει τους άλλους οδηγούς ότι βρίσκεται σε αυτοματοποιημένη λειτουργία, ένα χρώμα που ελπίζει ότι θα υιοθετηθεί ως πρότυπο.

Στόχος της είναι να αυξήσει την ταχύτητα κάτω από την οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σύστημα στα 130 χλμ/ώρα, ωστόσο δεν έδωσε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει δοκιμές για το σύστημα επιπέδου 3 στο Πεκίνο και έχει λάβει έγκριση για τη χρήση του σε καθορισμένους αυτοκινητόδρομους σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα.

Ενώ η Κίνα είναι πολύ «ευαισθητοποιημένη ως προς την ασφάλεια» και εξετάζει λεπτομερώς τα δεδομένα, ο CTO της Mercedes Markus Schaefer δήλωσε ότι αναμένει ότι τα συστήματα επιπέδου 3 θα εγκριθούν εκεί για ευρύτερη χρήση «πολύ γρήγορα» και ότι η αγορά θα επεκταθεί στη συνέχεια με μεγάλη ταχύτητα.

«Γνωρίζουμε πόσο γρήγορα κινείται η αγορά στην Κίνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Mercedes: Νέο πλήγμα για την αυτοκινητοβιομηχανία – Το outlook και η υπόσχεση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Στο «κόκκινο» με πιέσεις από τον κλάδο αυτοκινήτου

VW: Στοχεύει σε περικοπές θέσεων εργασίας στην Κίνα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News