Business & Finance Παρασκευή 20/09/2024, 15:31
BUSINESS & FINANCE

Νέα βουτιά για τον κλάδο luxury – Προειδοποιήσεις από Goldman και Jefferies

Νέα βουτιά για τον κλάδο luxury – Προειδοποιήσεις από Goldman και Jefferies

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ειδών πολυτελείας καταγράφουν νέες απώλειες στις αγορές, καθώς οι αναλυτές των Goldman Sachs Group Inc. και Jefferies International Ltd. προειδοποίησαν για περαιτέρω υποχώρηση των κερδών εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων ζήτησης στην Κίνα. 

Οι μετοχές που παρακολουθούνται από την Goldman Sachs έχουν διολίσθησε σήμερα άνω του 3% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2022, αφού οι αναλυτές της τράπεζας προέβλεψαν ότι ο κλάδος δεν θα δει ανάπτυξη φέτος έναντι προηγούμενης εκτίμησης για επέκταση 5%.

«Αναμένουμε ένα δύσκολο εξάμηνο μπροστά μας», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές, μεταξύ των οποίων και η Louise Singlehurst. «Ενώ οι μετοχές έχουν τιμολογήσει κάποια αδυναμία, συνεχίζουμε σταδιακά να βλέπουμε καθοδικούς κινδύνους», πρόσθεσαν.

Οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν ρούχα, τσάντες και κοσμήματα υψηλών προδιαγραφών – όπως η Burberry Group Plc και η LVMH – υποχωρούν, καθώς οι επενδυτές χάνουν την υπομονή τους περιμένοντας τους Κινέζους αγοραστές να αρχίσουν να ταξιδεύουν και να ξοδεύουν χρήματα μετά την πανδημία. Η ζήτηση από άλλες περιοχές έχει επίσης μειωθεί μετά από την έξαρση κατανάλωσης που παρατηρήθηκε την πρώτη περίοδο μετά την πανδημία.
Οι μετοχές πολυτελών προϊόντων που παρακολουθεί η Goldman έχει υποχωρήσει περίπου 25% από τα μέσα Μαρτίου, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Stoxx Europe 600 έχει καταγράψει κέρδη περίπου 2%.

Εν τω μεταξύ, η Jefferies αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη προ φόρων και τόκων του 2025 σε επίπεδο 7% κάτω από το consensus. Ο αναλυτής James Grzinic υποβάθμισε τις Burberry και The Swatch Group AG σε underperform και μείωσε την τιμή-στόχο της LVMH κατά 13% στα 600 ευρώ – τη χαμηλότερη μεταξύ 36 χρηματιστών που εξετάστηκαν από το Bloomberg. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

The Row: Αποτίμηση 1 δισ. και business με την Chanel για τις αδερφές Olsen του Full House

Chanel: Πλουτίζουν τα μυστικοπαθή αδέρφια που ελέγχουν τον οίκο – Η ιστορία τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News