Business & Finance Παρασκευή 20/09/2024, 13:02
BUSINESS & FINANCE

Brussels Airlines: Ακυρώνει το 80% των πτήσεων της 1η Οκτωβρίου λόγω απεργίας

Brussels Airlines: Ακυρώνει το 80% των πτήσεων της 1η Οκτωβρίου λόγω απεργίας

Η Brussels Airlines, μια από τις κεντρικές αεροπορικές εταιρείες του ομίλου Lufthansa, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι θα ακυρώσει τις περισσότερες πτήσεις της την 1η Οκτωβρίου λόγω της βελγικής εθνικής απεργίας των εργαζομένων σε υπηρεσίες ασφαλείας.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, είχε ζητήσει από τις αεροπορικές εταιρείες να αναθεωρήσουν τα προγράμματά τους, επειδή η απεργία θα οδηγούσε σε μείωση των ελέγχων ασφαλείας.

Καθώς αναμένεται να συμμετάσχει μαζικά στην απεργία το προσωπικό ασφαλείας, προβλέπονται σημαντικές επιπτώσεις στις λειτουργίες του αεροδρομίου εκείνη την ημέρα.

Η βάση της Brussels Airlines βρίσκεται στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Εκπρόσωπος της Brussels Airlines δήλωσε ότι θα χρειαστεί να ακυρώσει το 80% των 203 πτήσεων που είχε προγραμματίσει για την ημέρα αυτή.

Στους επιβάτες θα προσφερθεί εναλλακτικό πρόγραμμα πτήσεων σε προγενέστερη ημερομηνία αναχώρησης, σε μεταγενέστερη ημερομηνία αναχώρησης ή την ίδια ημέρα μέσω άλλου κόμβου του ομίλου Lufthansa.

Περίπου 2,4 εκατομμύρια επιβάτες και 18.600 πτήσεις ταξίδεψαν μέσω του αεροδρομίου των Βρυξελλών τον περασμένο μήνα, με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου.

Η απεργία του Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί λιγότερο από ένα μήνα μετά την καθήλωση της αεροπορικής κίνησης από το αεροδρόμιο Charleroi του Βελγίου, σημαντικό κόμβο της χαμηλού κόστους αεροπορικής εταιρείας Ryanair, λόγω πολυήμερων απεργιών των εργαζομένων του εν λόγω αεροδρομίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News