Business & Finance Σάββατο 14/09/2024, 18:59
BUSINESS & FINANCE

Κίνα για τους δασμούς της ΕΕ σε EV: Καμία παραχώρηση στα βασικά μας συμφέροντα

Κίνα για τους δασμούς της ΕΕ σε EV: Καμία παραχώρηση στα βασικά μας συμφέροντα

Το Πεκίνο δεν θα κάνει παραχωρήσεις καθώς διαπραγματεύεται με την ΕΕ τους δασμούς στις εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέεται με τον κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

«Ενώ η Κίνα είναι πάντα πρόθυμη να επιδιώκει συναίνεση και να επιλύει ζητήματα μέσω της επικοινωνίας ενόψει τριβών, αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα θα κάνει παραχωρήσεις για να μειώσει την αυξανόμενη πίεση από διάφορες εμπορικές διαμάχες», σύμφωνα με ανάρτηση στον λογαριασμό Yuryuan Tantian, ανέφερε η South China Morning Post.

«Ανεξάρτητα από το αν θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις, η Κίνα δεν θα κάνει παραχωρήσεις στα βασικά της συμφέροντα», ανέφερε η ανάρτηση.

Τα σχόλια έρχονται πριν από τις προγραμματισμένες συνομιλίες στις 19 Σεπτεμβρίου μεταξύ του υπουργού Εμπορίου της Κίνας Wang Wentao και του Valdis Dombrovskis, του επιτρόπου εμπορίου της ΕΕ, όπου το Πεκίνο θα κάνει μια τελική προσπάθεια να επηρεάσει την ΕΕ να μην επιβάλει βαριές δασμολογικές επιβαρύνσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Οι εισφορές της ΕΕ αποσκοπούν στην εξίσωση των όρων ανταγωνισμού για την αντιμετώπιση των τεράστιων κρατικών επιδοτήσεων που διαπίστωσαν οι ερευνητές της ΕΕ σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της κινεζικής βιομηχανίας – από τα υλικά των μπαταριών έως τη ναυτιλία. Η ΕΕ σχεδιάζει να διεξαγάγει ψηφοφορία στις 25 Σεπτεμβρίου σχετικά με το αν θα επιβάλει οριστικούς δασμούς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τις προτάσεις του Πεκίνου -το περιεχόμενο των οποίων είναι εμπιστευτικό- για τον καθορισμό ελάχιστων τιμών ή ανώτατων ορίων όγκου στις αποστολές ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Politico

Διαβάστε επίσης:

Δασμοί 100% στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από τον Καναδά

Γιατί οι δασμοί στα κινεζικά EVs μπορεί να μην έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα

Δασμοί στα κινεζικά αυτοκίνητα: Πόσο επηρεάζονται οι εγχώριοι εισαγωγείς από τα μέτρα της Κομισιόν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News