Business & Finance Παρασκευή 13/09/2024, 18:11
BUSINESS & FINANCE

DBRS: Αναβαθμίζει σε θετικές τις προοπτικές για Εθνική και Eurobank

DBRS: Αναβαθμίζει σε θετικές τις προοπτικές για Εθνική και Eurobank

Σε διπλή αναβάθμιση των προοπτικών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank προχώρησε η Morningstar DBRS, στον απόηχο της αναθεώρησης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από σταθερές την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ το πρωί σε ανάλυσή της ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη πρόοδος στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην απόφασή της να αναβαθμίσει τις προοπτικές της αξιολόγησης της Ελλάδας.

Ο καναδικός οίκος αναθεώρησε την τάση των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Eurobank και της Εθνικής σε BBB (low) και των βραχυπρόθεσμων καταθέσεων R-2 (middle) σε θετική από σταθερή. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2024, η Morningstar DBRS επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB (low) και αναθεώρησε την τάση σε θετική από σταθερή.

Η αναβάθμιση των δύο τραπεζών θα απαιτούσε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδα και με τις δύο τράπεζες να διατηρούν τη βελτιωμένη υποκείμενη κερδοφορία και την ποιότητα του ενεργητικού τους σε διαρκή βάση, διατηρώντας παράλληλα επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας. Υποβάθμιση θα προέκυπτε από υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας ή σημαντική επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού των τραπεζών και της υποκείμενης κερδοφορίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Morningstar DBRS: Επιστροφή στην κανονικότητα για τις ελληνικές τράπεζες – Θα στηρίξουν την οικονομία

Morningstar DBRS: Πέτυχε ο Ηρακλής – Η προσοχή τώρα στους servicers

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχυ για τις τράπεζες – Buy για Πειραιώς, Εθνική, Eurobank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News