Business & Finance Πέμπτη 12/09/2024, 20:18
BUSINESS & FINANCE

Ο N. Clegg (Meta) επιτίθεται στον E. Musk (X): Γιατί τον κατηγορεί

Το στέλεχος της Meta και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας εξαπέλυσε μύδρους κατά του ιδιοκτήτη του X Elon Musk.

Ο N. Clegg (Meta) επιτίθεται στον E. Musk (X): Γιατί τον κατηγορεί

Το κορυφαίο στέλεχος της Meta και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βρετανίας Nick Clegg τα έβαλε με τον Elon Musk την Πέμπτη, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είχε μετατρέψει το X σε «ένα είδος μονομερούς, υπερκομματικού και ιδεολογικού χόμπι».

Σε μια εκτενή ομιλία στη Δεξαμενή Σκέψης Chatham House στο Λονδίνο, ο Clegg τα έβαλε πολλές φορές με τον Musk, αντιπαραβάλλοντας την προσέγγιση της Meta για τη συγκράτηση του περιεχομένου με εκείνη που υιοθέτησε η X μετά την εξαγορά του Musk.

«Αναπόφευκτα πρέπει να το κάνουμε», είπε ο Clegg σε ερώτηση σχετικά με το αν η Meta χρειάζεται να συντονίζει τις πλατφόρμες της.

«Εκτός αν θέλετε να το κάνουμε σαν τον Elon Musk και να αφήσουμε τον καθένα να πει οτιδήποτε – αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε το Facebook και το Instagram», συνέχισε.

Ο Clegg επεσήμανε πώς ακτιβιστές που απαγορεύτηκαν στις πλατφόρμες της Meta για παραβίαση πολιτικών, όπως ο Andrew Tate και ο Tommy Robinson, επιτράπηκε να «αλωνίζουν» στο X και στο Telegram πριν από τις ακροδεξιές ταραχές που έπληξαν τη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι.

Η Meta, είπε, θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εφαρμογή νέων κανονισμών για τη συγκράτηση του διαδικτυακού περιεχομένου.

Σε μια άλλη αιχμή κατά της πλατφόρμας του Musk, ο Clegg -ο οποίος ο ίδιος μπορεί να υπερηφανεύεται για εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς στο X- την αποκάλεσε «μικροσκοπική πλατφόρμα» που έχει σχεδιαστεί για «ελίτ».

«Ειλικρινά δεν χρησιμοποιείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των απλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Clegg για το X.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στο X για να αρχίσουν να φωνάζουν ο ένας στον άλλον για την επικαιρότητα και την πολιτική… είναι μια μικροσκοπική, ελιτίστικη, ειδησεογραφική και πολιτική εφαρμογή. Η συντριπτική, τεράστια, τεράστια πλειοψηφία των ανθρώπων μπαίνουν στο Facebook και το Instagram επειδή είναι για πολύ πιο ευχάριστους λόγους».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Politico

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News