Business & Finance Τετάρτη 11/09/2024, 21:45
BUSINESS & FINANCE

DSV: Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά μονάδας logistics της Deutsche Bahn

Ο δανικός όμιλος έχει κερδίσει την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn έναντι του ανταγωνιστή πλειοδότη CVC Capital Partners.

DSV: Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά μονάδας logistics της Deutsche Bahn

Η DSV A/S βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της μονάδας logistics της Deutsche Bahn AG, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος, σε μια συμφωνία ύψους 14 δισ. ευρώ που θα μπορούσε να καταταχθεί ως μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των μεταφορών.

Ο δανικός όμιλος έχει κερδίσει την υποστήριξη του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bahn έναντι του ανταγωνιστή πλειοδότη CVC Capital Partners, δήλωσαν οι άνθρωποι αυτοί. Η DSV οριστικοποιεί τώρα τους όρους της συμφωνίας για την αγορά της DB Schenker και θα μπορούσε να υπογράψει συμφωνία το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ανθρώπους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές.

Οποιαδήποτε συμφωνία θα χρειαστεί ακόμη έγκριση από το εποπτικό συμβούλιο της κρατικής Deutsche Bahn, δήλωσαν οι άνθρωποι. Η 20μελής επιτροπή αποτελείται εξίσου από εκπροσώπους των μετόχων και των εργαζομένων. 

Το ισχυρό εργατικό συνδικάτο Verdi έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας, και παρόλο που δεν έχει έδρα στο εποπτικό συμβούλιο, θα μπορούσε να προσπαθήσει να ασκήσει επιρροή στους εκπροσώπους των εργαζομένων. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα οι Γερμανοί πολιτικοί να προσπαθήσουν να αποτρέψουν μια συμφωνία. 

Η CVC έστειλε τη Δευτέρα επιστολές στη διοίκηση και στο εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Bahn, πιέζοντάς την να εξετάσει πλήρως μια εναλλακτική προσφορά που, όπως λέει, είναι ανώτερη. Η πρόταση θα επέτρεπε στην Deutsche Bahn να επανεπενδύσει 1 δισ. ευρώ για να διατηρήσει μερίδιο έως και 24,9%, το οποίο, σύμφωνα με την CVC, θα απέφερε εγγυημένα έσοδα ύψους 2 δισ. ευρώ έως 2,5 δισ. ευρώ.

Η ίδια η DSV δεσμεύτηκε την περασμένη εβδομάδα να περιορίσει τις απολύσεις σε 1.600 έως 1.900 θέσεις εργασίας στην έδρα της Schenker στη Γερμανία, σύμφωνα με υπόμνημα που είδε το Bloomberg News. Είπαν επίσης ότι δεν θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας των εργατών. Η ίδια η Schenker περικόπτει περίπου 800 έως 900 θέσεις εργασίας στη Γερμανία έως το 2028 στο πλαίσιο του δικού της προγράμματος αναδιάρθρωσης. Αυτός ο αριθμός θα μειώσει τα σχέδια της DSV, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Οι εκπρόσωποι της CVC, της Deutsche Bahn και της DSV αρνήθηκαν να σχολιάσουν. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News