Business & Finance Τετάρτη 11/09/2024, 13:33
BUSINESS & FINANCE

Inditex: Πώς η μητρική της Zara αυξάνει τις πωλήσεις της κόντρα στην πτώση του λιανεμπορίου

Inditex: Πώς η μητρική της Zara αυξάνει τις πωλήσεις της κόντρα στην πτώση του λιανεμπορίου

Κατακόρυφη άνοδο σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις  της Inditex SA, ιδιοκτήτριας της Zara, με «όπλα» τις δημοφιλείς σειρές μόδας που διαθέτει και την ευέλικτη λειτουργία των καταστημάτων της που τη βοήθησαν να επιβληθεί των ανταγωνιστών της και να αντιμετωπίσει προβλήματα όπως ο καιρός που έπληξαν την καταναλωτική ζήτηση.

Οι μετοχές ενισχύονται περίπου 5% στο Χρηματιστήριο της Μαδρίτης, αφού η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων στον κόσμο ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 11%, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών κινήσεων, για τις πέντε εβδομάδες έως τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Ο κακός για την εποχή καιρός σε διάφορα μέρη της Ευρώπης στις αρχές Ιουνίου κράτησε τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα λιανικής πώλησης, αφήνοντας πολλά εξ αυτών με απούλητα αποθέματα. Η ανταγωνίστρια της Inditex, Hennes & Mauritz, το επικαλέστηκε αυτό ως λόγο για τις πεσμένες επιδόσεις στις πωλήσεις της. Τα στοιχεία της Eurostat για όλη την ευρωζώνη έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,3% τον Ιούλιο μετά από μήνες αύξησης.

Η Inditex – στην οποία ανήκουν επίσης τα εμπορικά σήματα Massimo Dutti και Pull & Bear – έχει αποφύγει τις παγίδες των ανταγωνιστών της, καθώς η αυστηρά διαχειριζόμενη αλυσίδα εφοδιασμού της επέτρεψε να διαθέτει γρήγορα καινούρια προϊόντα μέσα και έξω από τα καταστήματα, καθιστώντας την πιο ευέλικτη τόσο στις τάσεις της μόδας όσο και στις πιθανές αντιξοότητες. Η Ευρώπη αποτελεί την περιοχή με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την εταιρεία την τελευταία περίοδο με σταθερή ανάπτυξη, ιδίως στην εγχώρια αγορά της Ισπανίας. Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν σχετικά περιορισμένες στην Ασία και τις ΗΠΑ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κατρακυλά η H&M – Δυσκολίες για τον νέο CEO

Inditex: Η μητρική της Ζara συνεχίζει να κατατροπώνει τους ανταγωνιστές της

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News