Business & Finance Τρίτη 10/09/2024, 22:44
BUSINESS & FINANCE

GTCR: Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Stada

GTCR: Σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Stada

Η GTCR βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες σχετικά με μια πιθανή εξαγορά της γερμανικής εταιρείας παραγωγής γενόσημων φαρμάκων Stada Arzneimittel AG, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος. 

Η GTCR επιδιώκει να διαμορφώσει τους όρους μιας συμφωνίας αφού ο αντίπαλος πλειοδότης Clayton Dubilier & Rice αποσύρθηκε από την κούρσα, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι ιδιωτικές. Έχει συζητήσει μια αποτίμηση περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη Stada, είπαν ορισμένοι από τους ανθρώπους. 

Οι επενδυτές της Stada, Bain Capital και Cinven, θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τελική συμφωνία ήδη από αυτόν τον μήνα, είπαν οι άνθρωποι. 

Η Stada ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Με έδρα το Bad Vilbel κοντά στη Φρανκφούρτη, τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα Snup, Nizoral και Grippostad. Οποιαδήποτε συναλλαγή θα προστεθεί στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμφωνίες στον τομέα της υγείας που ανακοινώθηκαν φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. 

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και οι ιδιοκτήτες της Stada θα μπορούσαν ακόμη να ακολουθήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως μια αρχική δημόσια προσφορά, εάν δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσαν οι άνθρωποι.

Οι εκπρόσωποι των GTCR, Bain, CD&R, Cinven και Stada αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News