Business & Finance Παρασκευή 6/09/2024, 16:45
ECONOMIST

Θεοδωρικάκος: Νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο – Έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη

Θεοδωρικάκος: Νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο – Έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης εργαζόμαστε, μεθοδικά και δυναμικά, ώστε να σχεδιάσουμε και να παρουσιάσουμε το νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο στη χώρα μας. Θα εντοπίσουμε και θα αναδείξουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο στη χώρα μας, με κατανομή αυτών ανά Περιφέρεια», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στο συνέδριο του Economist στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η κυκλική οικονομία, οι προοπτικές της και οι προκλήσεις για νέες επενδύσεις. Στο πάνελ ήταν μαζί του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης και ο Παναγιώτης Μούργος του Ομίλου ΤΕΧΑΝ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι, είναι κρίσιμο να μελετήσουμε και να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανά Περιφέρεια, τα οποία θα ενισχύσουμε ως Πολιτεία με όλους τους τρόπους που είναι εφικτό.
 
«Στο πλαίσιο αυτό, είναι δεδομένο ότι η βιώσιμη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση θα αποτελούν τμήμα του νέου παραγωγικού μοντέλου στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα έχει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τομέα αυτόν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι, «βασικός στόχος μας στο Υπουργείο Ανάπτυξης είναι να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις νέες επενδύσεις, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες ανάπτυξης συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ανά Περιφέρεια, με στόχο η Ελλάδα να προσελκύσει νέα κεφάλαια κυρίως από το εξωτερικό».

Παράλληλα τόνισε πως, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα αποτελέσει τον καταλύτη για τη ανάπτυξη ενός νέου και βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, ώστε να συμβάλλει ενεργά στη περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής συνοχής και ευημερίας των πολιτών της χώρας μας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News