Business & Finance Τετάρτη 4/09/2024, 15:48
BUSINESS & FINANCE

CEO της Deutsche Bank: Οι Γερμανοί πρέπει να δουλέψουν περισσότερο

CEO της Deutsche Bank: Οι Γερμανοί πρέπει να δουλέψουν περισσότερο

Ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, απηύθυνε έκκληση στους Γερμανούς να δουλέψουν περισσότερο εάν θέλουν να επαναφέρουν την οικονομία της χώρας τους σε τροχιά ανάκαμψης.

«Οι επενδυτές μας λένε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο ότι αμφιβάλλουν για την ικανότητα της Γερμανίας και της Ευρώπης να αποδώσουν, και ακόμη χειρότερα, για τη βούληση να αποδώσουν», δήλωσε ο Sewing σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη την Τετάρτη. «Ας επιστρέψουμε στο να δουλεύουμε τόσο σκληρά όσο ο μέσος όρος της ΕΕ», προέτρεψε τους πολίτες της χώρας.

Οι πολίτες της ΕΕ εργάζονται κατά μέσο όρο περίπου 34 ώρες την εβδομάδα, ενώ οι Γερμανοί περίπου 28 ώρες, δήλωσε ο Sewing στο συνέδριο την Τετάρτη. «Πρέπει απλώς να πούμε στους συμπολίτες μας ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο», είπε.

Η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα εδώ και χρόνια και οι ελπίδες ότι σύντομα θα ανακάμψει διαψεύστηκαν πρόσφατα, με τον πρόεδρο του ινστιτούτου Ifo Clemens Fuest να προειδοποιεί ότι η χώρα «παραπαίει σε κρίση». Οι δυσοίωνες προοπτικές έχουν επίσης αρχίσει να έχουν επιβαρυντικές συνέπειες στις εγχώριες τράπεζες. 

Η έκκληση του Sewing ήρθε την ίδια ημέρα που μία από τις πιο εμβληματικές βιομηχανίες της Γερμανίας – η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen AG – ανέλυσε λεπτομερώς τις σκέψεις της να προβεί σε πρωτοφανές κλείσιμο εργοστασίων στη χώρα. Η ευρωπαϊκή ζήτηση για αυτοκίνητα δεν έχει ανακάμψει μετά την πανδημία και οι παραδόσεις αυτοκινήτων στην περιοχή υπολείπονται κατά 2 εκατομμύρια από τα υψηλά τους, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Arno Antlitz σε συνέλευση εργαζομένων στην έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Βόλφσμπουργκ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Volkswagen: Εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία

Η γερμανική οικονομία παραπαίει – Γιατί ο DAX σημείωσε νέο ρεκόρ;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News