BUSINESS & FINANCE

Bank of America: Της αρέσουν τα ελληνικά ομόλογα – Βλέπει decoupling

Bank of America: Της αρέσουν τα ελληνικά ομόλογα – Βλέπει decoupling

Προειδοποίηση για ένα πιθανό risk-off επεισόδιο στα ευρωπαϊκά ομόλογα απευθύνει η Bank of America, καθώς διαπιστώνει ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές είναι αβέβαιες, ενώ η τιμολόγηση του ρίσκου στην αγορά δείχνει εφησυχασμό.  Ο  οίκος δηλώνει ότι του αρέσουν τα ελληνικά ομόλογα, καθώς εμφανίζουν μικρότερη ευαισθησία στο risk on και risk off από τα ιταλικά.

Εξετάζοντας το sell off του Ιουλίου στην αγορά, η Bank of America επισημαίνει ότι τα ομόλογα των διαφορετικών χωρών τείνουν να αντιδρούν διαφορετικά σε αυτές τις φάσεις risk off.

Συγκεκριμένα, οι ιταλικοί και ελληνικοί τίτλοι σημειώνουν τις μεγαλύτερες κινήσεις, κάτι που όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, είναι αναμενόμενο.

Οι ισπανικοί, γαλλικοί και πορτογαλικοί τίτλοι ακολουθούν στο 60% της κίνησης.

Bank of America: Της αρέσουν τα ελληνικά ομόλογα – Βλέπει decoupling-1

Και τα ομόλογα του Βελγίου υπεραποδίδουν έναντι εκείνων της Γαλλίας σε περιόδους risk off, παρότι αποτελούν μια μικρότερη αγορά.

Το decoupling της Ελλάδας

Αν και τα ελληνικά ομόλογα εμφάνιζαν παρόμοια ευαισθησία στο risk on/off με τα ιταλικά, το τελευταίο διάστημα αυτό αλλάζει, σημειώνει η Bank of America. Ο οίκος μιλά για ένα decoupling (αποσύνδεση) από την τυπική πορεία της περιφέρειας και εκτιμά ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα να παρουσιάζουν σχετικά χαμηλότερη μεταβλητότητα και ευαισθησία.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν ότι τους αρέσουν τα ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε επίσης: 

Τι έφερε η επενδυτική βαθμίδα σε ομόλογα και μετοχές

Societe Generale: Κίνδυνος υποβαθμίσεων στην Ευρωζώνη – Κόντρα στο ρεύμα η Ελλάδα

JP Morgan: Βλέπει αντιστροφή των πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News