Business & Finance Δευτέρα 2/09/2024, 17:18
BUSINESS & FINANCE

Volkswagen: Εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία

Volkswagen: Εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσια στη Γερμανία

Θα είναι ακόμα ένα πλήγμα στην κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς; Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen άφησε για πρώτη φορά σήμερα Δευτέρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει εργοστάσιά της στη χώρα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Oliver Blume δήλωσε ότι «η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε μια πολύ απαιτητική και σοβαρή κατάσταση» και πως, για να θωρακιστεί η εταιρεία, χρειάζονται περικοπές.

«Το οικονομικό περιβάλλον έγινε ακόμη πιο σκληρό και νέοι ανταγωνιστές εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η Γερμανία, ιδίως ως τόπος παραγωγής, υπολείπεται ακόμη περισσότερο από πλευράς ανταγωνιστικότητας», ανέφερε, προσθέτοντας πως, η εταιρεία «πρέπει τώρα να δράσει αποφασιστικά».

Σύμφωνα με τη Volkswagen, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι υποχρεωμένη να θέσει τέλος στη συμφωνία προστασίας της απασχόλησης – ένα πρόγραμμα διασφάλισης των θέσεων εργασίας που ισχύει από το 1994 – προκειμένου να εξασφαλίσει «τις επείγουσες διαρθρωτικές προσαρμογές που απαιτούνται για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα βραχυπρόθεσμα».

Οι μάρκες εντός της Volkswagen θα πρέπει να υποβληθούν σε «συνολική αναδιάρθρωση», ενώ, όπως σημείωσε, η τρέχουσα κατάσταση σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί ακόμη και το κλείσιμο εργοστασίων στις εγκαταστάσεις παραγωγής οχημάτων και εξαρτημάτων.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη και δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω απλών μέτρων περικοπής κόστους», ανέφερε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας VW Thomas Schäfer.

«Για το λόγο αυτό θέλουμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το συντομότερο δυνατό για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες βιώσιμης αναδιάρθρωσης της μάρκας», πρόσθεσε.

Οι μετοχές της Volkswagen διαπραγματεύονταν 1,8% υψηλότερα το απόγευμα της Δευτέρας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Deutsche Bank: Μεγάλος χαμένος του ταραχώδους Αυγούστου το ΧΑ

Τι αλλάζει και τι όχι με τον πολιτικό σεισμό στη Γερμανία – Οι οίκοι αναλύουν

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News