Business & Finance Παρασκευή 30/08/2024, 11:30
BUSINESS & FINANCE

Κοντογεώργης: Πυλώνας η σταθερή αύξηση των εισοδημάτων

Κοντογεώργης: Πυλώνας η σταθερή αύξηση των εισοδημάτων

«Η ΔΕΘ είναι πάντοτε ένα ορόσημο στον κυβερνητικό απολογισμό και προγραμματισμό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, τονίζοντας προφανώς και πρόκειται για ένα οικονομικό γεγονός που όμως δεν έχει μόνο οικονομικό περιεχόμενο.

Η σχέση του με την οικονομία, ανέφερε είναι, δημοσιονομική σταθερότητα, ανάπτυξη διατηρήσιμη, θέσεις εργασίας. «Κάθε ευρώ που επενδύουμε και διαθέτουμε να είναι αποτελεσματικό. Και βέβαια στήριξη των ευάλωτων», πρόσθεσε. Τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτό, η σταθερή αύξηση των εισοδημάτων είναι πυλώνας, γιατί μέσα από αυτό αντιμετωπίζουμε το αυξημένο κόστος διαβίωσης. «Ένα κόστος διαβίωσης που προσδιορίζεται και από την ακρίβεια και από το στεγαστικό ζήτημα και από άλλους παράγοντες. Επομένως, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρουσία του πρωθυπουργού. Επομένως, θα έχουμε πολλά να ακούσουμε και σίγουρα θα έχουμε πάρα πολλά να συζητήσουμε την επαύριο», σημείωσε.

«Πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή; 16έκτοι στην Ευρώπη στην αγοραστική δύναμη. Στον κατώτατο μισθό όπως γνωρίζετε είμαστε 11οι – 12οι στην Ευρώπη και γενικότερα υπάρχει ένας σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης, ο οποίος αποδίδει γιατί φαίνεται αυτό και στο διαθέσιμο εισόδημα, αλλά φαίνεται αυτό και στους πόσους ανθρώπους πλέον απασχολούνται», ανέφερε.

Παράλληλα είπε ότι υπάρχει μια πολιτική η οποία αποδίδει επειδή είναι διαρθρωτική πολιτική. Η αύξηση των εισοδημάτων θα παραμείνει, ο πληθωρισμός όπως φαίνεται και από τα στοιχεία, σιγά σιγά βρίσκεται σε αποδρομή. «Δεν λέμε ότι έχει τελειώσει, όμως φαίνεται ότι υπάρχει μια κάπως καλύτερη εικόνα. Επομένως, οι αυξήσεις στους μισθούς και στα εισοδήματα θα μείνουν. Το φαινόμενο θα υποχωρήσει. Ναι, υπάρχει ακόμα ζήτημα και γι’ αυτό όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης κατατείνουν προκειμένου να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας να τα βγάλουν πέρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία», πρόσθεσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τι συζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

Κυρ. Μητσοτάκης: Από 6 Οκτωβρίου μειώνονται τα διόδια της Αττικής Οδού στα 2,5 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News