Business & Finance Πέμπτη 29/08/2024, 10:28
BUSINESS & FINANCE

Πόροι 5,7 εκατ. ευρώ στο ΕΚΚΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πόροι  5,7 εκατ. ευρώ στο ΕΚΚΕ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Ανάπτυξης προς το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), εξέφρασε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, κατά την επίσκεψή της στο ΕΚΚΕ χθες Τετάρτη, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Τάσο Γαϊτάνη.

Συγκεκριμένα η κ. Ράπτη ανακοίνωσε τη διάθεση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση των υποδομών του και ειδικότερα την αγορά ενός νέου κτιρίου, «ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο του, καθώς με τις  έρευνες, τις μελέτες και τις εκθέσεις εμπειρογνωμοσύνης, συμβάλλει στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση δημόσιων πολιτικών προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών», όπως ανέφερε.

Το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών επισκέφθηκε χθες η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Τάσο Γαϊτάνη και ενημερώθηκε για τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται, καθώς και για το ερευνητικό έργο που παράγεται.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ιδρύθηκε το 1959 υπό την αιγίδα της UNESCO, αποτελεί τον μοναδικό δημόσιο φορέα κοινωνικής και πολιτικής έρευνας στην Ελλάδα και εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Είναι, επίσης, το μόνο ερευνητικό κέντρο που περιλαμβάνεται στους φορείς του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος και έχει αρμοδιότητα και ευθύνη συλλογής, παραγωγής και διάχυσης στατιστικών δεδομένων.

Διεξάγει έρευνα σε διαχρονικά και επίκαιρα γνωστικά πεδία, έχοντας δημιουργήσει ερευνητική παράδοση σε τομείς όπως  η αγορά εργασίας, η κοινωνική πολιτική, η εκλογική συμπεριφορά και συμμετοχή, το δημογραφικό, οι έμφυλες σχέσεις και οι ανισότητες, η μετανάστευση, η χρήση του διαδικτύου και η τεχνητή νοημοσύνη.

Επίσης το ΕΚΚΕ συμμετέχει στην ευρωπαϊκή κοινωνική έρευνα που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια και παρουσιάζει τις τάσεις της κοινωνίας στις χώρες της Ευρώπης από το 2002 μέχρι και σήμερα.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι το Κέντρο υλοποιεί σημαντικές κοινωνικές έρευνες και διαχειρίζεται έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,7 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων το έργο “Just ReDi”, το οποίο αφορά την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών περιφερειών και οι έρευνες μορφών βίας σε γυναίκες.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News