Business & Finance Τετάρτη 28/08/2024, 11:52
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες – Υψηλότερα ο πήχυς για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς

JP Morgan: Overweight για τις ελληνικές τράπεζες – Υψηλότερα ο πήχυς για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς

Σε αναθεώρηση των τιμών-στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η JP  Morgan, έπειτα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος διατηρεί τη σύσταση overweight και για τις τέσσερις μετοχές, ενώ ανεβάζει τον πήχυ για τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς, αλλά τον κατεβάζει για την Alpha Bank.

Ειδικότερα, ο στόχος για την Alpha Bank τίθεται στα 2,30 ευρώ από τα 2,40 ευρώ προηγουμένως. Για την Eurobank αναβαθμίζεται στα 2,80 ευρώ από τα 2,40 ευρώ, για την Εθνική στα 9,70 ευρώ από τα 8,30 ευρώ και για την Πειραιώς στα 5,90 ευρώ από τα 5,35 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η JP Morgan επεκτείνει τον χρονικό ορίζοντα των εκτιμήσεών της στον Δεκέμβριο του 2025, έναντι του Ιουνίου του ίδιου έτους.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η μείωση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank έρχεται αφότου η μετοχή της παρουσίασε χαμηλότερες αποδόσεις, κάτι που αποδίδεται στην χαμηλότερη απόδοση ιδίων ενσώματων κεφαλαίων, στα υψηλότερα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα και στη χαμηλότερη κάλυψη προβλέψεων.

Ο επόμενος καταλύτης για τη μετοχή εντοπίζεται στην αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με τη UniCredit προς το τέλος της χρονιάς.

Για τη Eurobank, η JP Morgan επισημαίνει ότι η αγορά έχει υποτιμήσει τα οφέλη από την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία και θα αποτελέσει βασικό καταλύτη για τη μετοχή το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι κεντρικό σημείο για την μετοχή είναι η αναμενόμενη πώληση της συμμετοχής του ΤΧΣ, ενδεχομένως το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η JP Morgan αναφέρεται στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 20 δισ. ευρώ και το ROTE του 17%, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και ο κεφαλαιακός δείκτης CET1 ξεπέρασε το 14%, αφότου υπολογιστεί και το μέρισμα του 30% για το 2024.

Διαβάστε επίσης: 

Euroxx: Ανεβάζει τον πήχυ για τις τράπεζες – Πάνω από 40% τα περιθώρια ανόδου

Morningstar DBRS: Υψηλότερες οι προσδοκίες για τις ελληνικές τράπεζες μετά τα αποτελέσματα

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες η S&P – Πέτυχαν πλήρη ανάκαμψη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News