Business & Finance Τρίτη 27/08/2024, 21:45
BUSINESS & FINANCE

Η Meta θα κλείσει το στούντιο AR που χρησιμοποιείται από τρίτα μέλη

Η Meta θα κλείσει το στούντιο AR που χρησιμοποιείται από τρίτα μέλη

Η Meta Platforms θα κλείσει το στούντιο επαυξημένης πραγματικότητας που χρησιμοποιούσαν δημιουργοί τρίτων για την κατασκευή προσαρμοσμένων εφέ στο Instagram και το Facebook, δήλωσε την Τρίτη ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δίνει προτεραιότητα στις δαπάνες σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης.

Η λειτουργία, Meta Spark, θα κλείσει στις 14 Ιανουαρίου και τα εφέ AR τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων που δημιουργούνται με τη βοήθεια υπολογιστή, μασκών και τα τρισδιάστατων αντικειμένων που δημιουργούνται στο στούντιο, θα αφαιρεθούν.

Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι τα εφέ AR πρωτογενών κατασκευαστών θα παραμείνουν διαθέσιμα σε προϊόντα όπως το Facebook, το Instagram και το Messenger.

Η Meta έχει δώσει προτεραιότητα στις επενδύσεις σε προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης και στο metaverse -ένα κοινόχρηστο εικονικό περιβάλλον που στοιχηματίζει ότι θα είναι ο διάδοχος του διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου.

«Με την απόφαση να κλείσουμε την πλατφόρμα Meta Spark, μετατοπίζουμε επίσης τους πόρους στην επόμενη γενιά εμπειριών, σε νέους παράγοντες μορφής, όπως τα γυαλιά», ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog.

Δημιουργοί τρίτων εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την ανακοίνωση και προσπάθησαν να βρουν εναλλακτικές λύσεις στην ομάδα της κοινότητας Meta Spark στο Facebook.

«Αναρωτιέμαι πόσοι άνθρωποι θα μεταναστεύσουν στο Snapchat Lens Studio ή στο Unity τώρα που το Meta Spark κλείνει;» ανέφερε ένας χρήστης σε μια ανάρτηση στο Facebook.

Ο μικρότερος αντίπαλος Snap προσφέρει το Lens Studio, το οποίο είναι μια δωρεάν πλατφόρμα δημιουργίας AR που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν προσαρμοσμένα εφέ AR.

Τον Μάιο, η Meta δήλωσε ότι θα διακόψει την εφαρμογή Workplace με επίκεντρο την εργασία από τον Ιούνιο του 2026 για τους πελάτες της, αλλά θα συνεχίσει να τη χρησιμοποιεί ως εσωτερικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι τα υπάρχοντα reels ή stories που χρησιμοποιούν εφέ AR τρίτων κατασκευαστών θα παραμείνουν διαθέσιμα στους χρήστες, αλλά τα εφέ AR και τα αρχεία στο Meta Spark studio και Meta Spark Hub δεν θα είναι πλέον προσβάσιμα.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News