Business & Finance Τετάρτη 21/08/2024, 22:48
BUSINESS & FINANCE

Παρέμβαση Μυτιληναίου για τις σπάνιες γαίες

Μέτρα για την άμεση στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε ό,τι αφορά τις σπάνιες γαίες ζητεί από την Ε.Ε. με παρέμβασή του στο LinkedIn ο επικεφαλής της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος

Παρέμβαση Μυτιληναίου για τις σπάνιες γαίες

Μέτρα για την άμεση στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε ό,τι αφορά τις σπάνιες γαίες ζητεί από την Ε.Ε. με παρέμβασή του στο LinkedIn ο επικεφαλής της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Με αφορμή άρθρο του Reuters, ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε πως «η Κίνα συνεχίζει να περιορίζει τις εξαγωγές μετάλλων και σπάνιων γαιών. Για να αντιμετωπίσει αυτόν τον σημαντικό κίνδυνο, η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει θέσει σε εφαρμογή, από τον Μάιο του 2024, τον νόμο περί κρίσιμων πρώτων υλών, με σκοπό να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόσβαση και βιώσιμο εφοδιασμό για αυτά τα υλικά, ξεκινώντας από την εγχώρια εξόρυξη και παραγωγή αλλά και διαφοροποιημένες εισαγωγές».

Ωστόσο, τονίζει πως «δυστυχώς, μέχρι στιγμής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει παραλείψει να ορίσει απτά μέτρα για τη στήριξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Με μια νέα Επιτροπή ante portas και χωρίς άλλο χρόνο για χάσιμο σε συζητήσεις, αναμένουμε άμεσα ουσιαστική δράση», καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News