Business & Finance Τετάρτη 21/08/2024, 18:35
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Αναθεώρηση προς τα κάτω στις νέες θέσεις εργασίας

ΗΠΑ: Αναθεώρηση προς τα κάτω στις νέες θέσεις εργασίας

Δημιουργία 818.000 λιγότερων νέων θέσεων εργασίας από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί σε ετήσια βάση, έως τον Μάρτιο του 2024, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας ανέφερε ότι η πραγματική αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν σχεδόν 30% μικρότερη από τα αρχικά αναφερόμενα 2,9 εκατ. από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Η αναθεώρηση του συνολικού επιπέδου μισθοδοσίας κατά -0,5% είναι η μεγαλύτερη από το 2009. Οι αριθμοί αναθεωρούνται συνήθως κάθε μήνα, αλλά το BLS κάνει μια ευρύτερη αναθεώρηση κάθε χρόνο όταν λαμβάνει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας απογραφής της απασχόλησης και των μισθών.

Η Wall Street ανέμενε τους αριθμούς της αναθεώρησης, με πολλούς οικονομολόγους να αναμένουν σημαντική μείωση των αρχικά αναφερόμενων στοιχείων.

Ακόμη και με τις αναθεωρήσεις, η δημιουργία θέσεων εργασίας κατά την περίοδο αυτή ανήλθε σε πάνω από 2 εκατομμύρια, αλλά η έκθεση θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι η αγορά εργασίας δεν είναι τόσο ισχυρή όσο την είχαν παρουσιάσει οι προηγούμενες εκθέσεις της BLS. Η ένδειξη ότι η αγορά ψύχεται νωρίτερα από το αναμενόμενο, θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

«Η αγορά εργασίας εμφανίζεται ασθενέστερη από ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί», δήλωσε ο Jeffrey Roach, επικεφαλής οικονομολόγος της LPL Financial, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Fed θα προετοιμάσει τις αγορές για μια μείωση στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Wall Street: Δυναμικό ξεκίνημα με το βλέμμα στη Fed

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News