Business & Finance Τετάρτη 21/08/2024, 17:19
BUSINESS & FINANCE

Θεσσαλονίκη: Άλμα στον τουρισμό κρουαζιέρας

Θεσσαλονίκη: Άλμα στον τουρισμό κρουαζιέρας

Σημαντικές επιδόσεις σημειώνει ο τουρισμός κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη.  Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες στο λιμάνι κατέπλευσαν 54 πλοία μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Τελευταίο έδεσε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο EXPLORA I με 1.636 επιβάτες, ενώ για το 2025 προγραμματίζονται άλλες επτά προσεγγίσεις στη Θεσσαλονίκη έναντι τεσσάρων φέτος. Από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου συνολικά 82 κρουαζιερόπλοια δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Θεσσαλονίκη.

Το λιμάνι Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλεονεκτική γεωγραφική θέση. Είναι ένα από τα ελάχιστα παγκοσμίως που η αφετηρία της κρουαζιέρας βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ενώ σε ελάχιστη απόσταση βρίσκονται σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία.

Στις κορυφαίες προτεραιότητες των τουριστών βρίσκεται η ελληνική γαστρονομία, αλλά και η έρευνα αγοράς. Πάντως σύμφωνα με επαγγελματίες δεν υπάρχει όφελος για καταστήματα και εστίαση παρά την έλευση χιλιάδων τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια κάτι που εκτιμούν ότι θα άλλαζε εάν τα πλοία παρέμεναν περισσότερες ώρες ή ημέρες.

Το λιμάνι Θεσσαλονίκης έχει τρεις θέσεις πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και δύο επιβατικούς σταθμούς.

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News