Business & Finance Τρίτη 20/08/2024, 21:30
BUSINESS & FINANCE

OpenAI: Νέες δυνατότητες και πιο ευέλικτο το νέο GPT-4o

OpenAI: Νέες δυνατότητες και πιο ευέλικτο το νέο GPT-4o

Η OpenAI κυκλοφορεί ένα νέο χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες να χρησιμοποιούν τα δεδομένα της δικής τους εταιρείας για να προσαρμόσουν το πιο ισχυρό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της startup, το GPT-4o.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι νεοφυείς επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενο ανταγωνισμό για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης τους για τις επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση για να αποδείξουν τα κέρδη από τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη. 

Η OpenAI σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τη δυνατότητα προσαρμογής, γνωστή γενικά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης ως fine-tuning, την Τρίτη. Η λεπτομερής ρύθμιση επιτρέπει την εκπαίδευση των υφιστάμενων μοντέλων ΤΝ σε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας ή θεματικής περιοχής. Για παράδειγμα, μια εταιρεία που κατασκευάζει σκέιτμπορντ θα μπορούσε να προσαρμόσει ένα μοντέλο ΤΝ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως chatbot εξυπηρέτησης πελατών, ικανό να απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τις ρόδες και τις ιδιαιτερότητες της φροντίδας μιας σανίδας.

Η δυνατότητα αυτή είναι νέα για το μοντέλο-ναυαρχίδα του OpenAI – η λεπτομερής ρύθμιση δεν ήταν προηγουμένως διαθέσιμη στο GPT-4o ή στον προκάτοχό του GPT-4. Ωστόσο, η εταιρεία έχει επιτρέψει στους χρήστες να ρυθμίσουν λεπτομερώς πολλά από τα άλλα μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου του GPT-4o mini, το οποίο είναι μια φθηνότερη, πιο βελτιωμένη έκδοση του GPT-4o. 

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν τη δυνατότητα προσαρμογής μεγάλων και μικρών μοντέλων AI. Η OpenAI ποντάρει στο να διευκολύνει τους πελάτες να προσαρμόσουν το πιο ισχυρό μοντέλο της, συνεργαζόμενη απευθείας με την εταιρεία, αντί να χρησιμοποιούν μια εξωτερική υπηρεσία ή ένα λιγότερο ισχυρό προϊόν, δήλωσε ο Olivier Godement, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων για το API της OpenAI.

«Έχουμε επικεντρωθεί εξαιρετικά στο να μειώσουμε τον φραγμό, την τριβή, την ποσότητα εργασίας που χρειάζεται για να αρχίσει κανείς», δήλωσε ο Godement.

Για να τελειοποιήσουν ένα μοντέλο, οι πελάτες πρέπει να ανεβάσουν τα δεδομένα τους στους διακομιστές του OpenAI. Η εκπαίδευση διαρκεί, κατά μέσο όρο, μία ή δύο ώρες, δήλωσε ο John Allard, μηχανικός λογισμικού της OpenAI που ασχολείται με την προσαρμογή. Αρχικά, οι χρήστες θα μπορούν να τελειοποιήσουν το μοντέλο μόνο με δεδομένα που βασίζονται σε κείμενο, δήλωσε ο Allard, όχι με εικόνες ή άλλο περιεχόμενο.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News