Business & Finance Τρίτη 20/08/2024, 11:55
BUSINESS & FINANCE

Boeing: Διέκοψε πτητικές δοκιμές αεροσκάφους λόγω βλάβης

Boeing: Διέκοψε πτητικές δοκιμές αεροσκάφους λόγω βλάβης

Η Boeing ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις πτητικές δοκιμές του αεροσκάφους 777X, καθώς διαπίστωσε ζημιά σε δομή ενός από τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι ανακάλυψε τη ζημιά στο προσαρμοσμένο τμήμα, το οποίο, όπως είπε, βρίσκεται μεταξύ του κινητήρα και της δομής του αεροπλάνου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συντήρησης. Έκτοτε καθήλωσε στο έδαφος τα άλλα τρία αεροσκάφη 777-9 από τον στόλο των δοκιμών της ενώ δεν είχαν προγραμματιστεί άλλες πτητικές δοκιμές για τα άλλα αεροσκάφη, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Η ομάδα μας αντικαθιστά το εξάρτημα και καταγράφει τα συμπεράσματα ενώ θα συνεχίσει τις πτητικές δοκιμές όταν είναι έτοιμη», ανέφερε η Boeing σε ανακοίνωσή της. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι ενημερώθηκε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι πελάτες της, οι οποίοι έχουν παραγγείλει 481 αεροσκάφη 777X.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η καθήλωση του συγκεκριμένου αεροσκάφους καθώς και το ζήτημα που προέκυψε, θα επηρεάσουν την πιστοποίηση και την παράδοση των νέων αεροσκαφών ευρείας ατράκτου, τα οποία έχουν προγραμματιστεί για το 2025, με καθυστέρηση περίπου πέντε ετών. Σημειώνεται ότι η Boeing ξεκίνησε τις πτητικές δοκιμές του αεροσκάφους με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τον Ιούλιο.

Η είδηση, την οποία μετέδωσε νωρίτερα το The Air Current, έρχεται καθώς η Διοίκηση της Boeing, συμπεριλαμβανομένου του νέου διευθύνοντος συμβούλου Κέλι Όρτμπεργκ, προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση ασφάλειας της εταιρείας που ξεκίνησε με την έκρηξη βύσματος της πόρτας στις αρχές του έτους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Boeing: Οι προκλήσεις για τα νέα Air Force One και η βελτίωση του 737 MAX

Φάρνμπορο: Η Βoeing πώλησε αεροσκάφη αξίας 12,6 δισ.δολαρίων

Boeing: Ο Kelly Ortberg αναλαμβάνει πρόεδρος και CEO – Ζημίες 1,4 δισ. δολάρια το τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News