Business & Finance Δευτέρα 19/08/2024, 22:06
BUSINESS & FINANCE

Μποτσουάνα: 97 εκατ. δολ. για την αντιμετώπιση της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών

Μποτσουάνα: 97 εκατ. δολ. για την αντιμετώπιση της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών

Η Μποτσουάνα θα ανακατανείμει 1,3 δισεκατομμύρια πούλα (97 εκατομμύρια δολάρια) για την αντιμετώπιση της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων δεκαετιών. 

Τα κονδύλια, τα οποία θα βοηθήσουν τους αγρότες να πληρώσουν εποχικά δάνεια, να αγοράσουν ζωοτροφές και να παράσχουν συμπληρωματική σίτιση σε ευάλωτες ομάδες, θα ανακατευθυνθούν από τους προϋπολογισμούς διαφόρων υπουργείων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αγροτικής Ανάπτυξης Mabuse Pule.

Τα ηλικιωμένα άτομα και τα παιδιά στις περιοχές των επικίνδυνων σημείων είναι «ιδιαίτερα ευάλωτα λόγω παραγόντων όπως η μειωμένη κινητικότητα, η περιορισμένη πρόσβαση σε πόρους λόγω της έλλειψης βροχών και οι προϋπάρχουσες άσχημες συνθήκες υγείας», δήλωσε ο Pule.

Η ξηρασία που προκλήθηκε από το Ελ Νίνιο έχει αφανίσει τις καλλιέργειες, έχει προκαλέσει ελλείψεις ενέργειας και έχει αναζωπυρώσει τον πληθωρισμό σε μεγάλο μέρος της νότιας Αφρικής, με ορισμένες περιοχές να βιώνουν τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 40 ετών. 

Η Μποτσουάνα, εξαγωγέας βοείου κρέατος, παρήγαγε μόλις το 6% των ετήσιων αναγκών της σε δημητριακά, που ανέρχονται σε 300.000 τόνους, και οι αγρότες έχασαν 16.000 ζώα. 

Ο πρόεδρος Mokgweetsi Masisi κήρυξε τον Ιούνιο κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακραίας ξηρασίας στη χώρα, ανακοινώνοντας ένα πακέτο διάσωσης που καλύπτει τους αγρότες και τις ευάλωτες ομάδες.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News