Business & Finance Δευτέρα 19/08/2024, 21:35
BUSINESS & FINANCE

Quantum Capital: Εξαγορά της Caerus Oil and Gas έναντι 1,8 δισ. δολ.

Quantum Capital: Εξαγορά της Caerus Oil and Gas έναντι 1,8 δισ. δολ.

Την εξαγορά της Caerus Oil and Gas έναντι περίπου 1,8 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων ανακοίνωσε η Quantum Capital Group τη Δευτέρα.

Το Bloomberg News ανέφερε τον Ιούνιο ότι η Quantum θα αγόραζε την εταιρεία εξερεύνησης ενέργειας του Rocky Mountain. 

Πραγματοποιεί τη συμφωνία μέσω των εταιρειών χαρτοφυλακίου QB Energy και Koda Resources.

Η QB Energy αποκτά τα παραγωγικά upstream περιουσιακά στοιχεία, τα midstream περιουσιακά στοιχεία συλλογής και συμπίεσης και όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην Caerus στη λεκάνη Piceance. Η Koda αναλαμβάνει ένα παρόμοιο σύνολο περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στην Caerus στη λεκάνη Uinta.

«Τα περιουσιακά στοιχεία της Piceance αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ενιαία βάση περιουσιακών στοιχείων στην κορυφή του δευτέρου μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στις ηπειρωτικές ΗΠΑ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Roger Biemans, διευθύνων σύμβουλος της QB Energy.

Η Caerus υποστηρίζεται από την Oaktree Capital Management, την Anschutz Investment Co. και την Old Ironsides Energy. Η συμφωνία αυτή είναι ένα σχετικά σπάνιο παράδειγμα της λεγόμενης δευτερογενούς εξαγοράς στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο των ΗΠΑ, όπου οι εταιρικοί αγοραστές ήταν συνήθως οι αγοραστές των περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζονται από ιδιωτικά κεφάλαια.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News