Business & Finance Σάββατο 17/08/2024, 21:53
BUSINESS & FINANCE

Η Goldman μειώνει τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ στο 20% από 25%

Εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 6 Σεπτεμβρίου «φαίνεται αρκετά καλή, ενδεχομένως να μειώναμε την πιθανότητα ύφεσης πίσω στο 15%», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman

Η Goldman μειώνει τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ στο 20% από 25%

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. μείωσαν την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος στο 20% από 25%, επικαλούμενοι τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τις αιτήσεις ανεργίας αυτής της εβδομάδας.

Εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 6 Σεπτεμβρίου «φαίνεται αρκετά καλή, ενδεχομένως να μειώναμε την πιθανότητα ύφεσης πίσω στο 15%, όπου βρισκόταν για σχεδόν ένα χρόνο» πριν από την αναθεώρηση στις 2 Αυγούστου, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε έκθεση προς τους πελάτες τους το Σάββατο.

Ένα πλήθος στοιχείων που έδειξαν την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας οδήγησε τις μετοχές στην καλύτερη εβδομάδα τους φέτος, με τους επενδυτές να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι μετά την πρόσφατη πτώση. Η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές του 2023. Ξεχωριστά κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τις λιγότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Οι οικονομολόγοι της Goldman δήλωσαν επίσης ότι έχουν γίνει «πιο σίγουροι» ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής του Σεπτεμβρίου, «αν και μια άλλη πτωτική έκπληξη για τις θέσεις εργασίας στις 6 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει μια κίνηση 50 μονάδων βάσης».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News