Business & Finance Τετάρτη 14/08/2024, 20:47
BUSINESS & FINANCE

Blackstone: Εξαγορά της εταιρείας συμβούλων υγείας Chartis από την Audax

Blackstone: Εξαγορά της εταιρείας συμβούλων υγείας Chartis από την Audax

Η Blackstone Inc. συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία συμβούλων υγείας Chartis Group από την Audax Private Equity. Ο γίγαντας εξαγορών πραγματοποιεί μια πλειοψηφική επένδυση μέσω της βασικής στρατηγικής ιδιωτικών μετοχών του, σύμφωνα με μια ανακοίνωση την Τετάρτη που επιβεβαίωσε μια προηγούμενη αναφορά του Bloomberg News. Οι οικονομικοί όροι δεν γνωστοποιήθηκαν. 

Η συμφωνία θα μπορούσε να αποτιμήσει την Chartis σε περίπου 1,4 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, ζητώντας να μην κατονομαστούν συζητώντας εμπιστευτικές πληροφορίες. Η Audax θα εξακολουθήσει να επενδύει στην Chartis.

Η Chartis, που ιδρύθηκε το 2001, συμβουλεύει οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, όπως ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα, νοσοκομεία και δίκτυα παρόχων. Η Audax με έδρα τη Βοστώνη, η οποία ειδικεύεται σε συμφωνίες μεσαίας αγοράς, επένδυσε για πρώτη φορά στην Chartis το 2019.

«Σε όλο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης σήμερα, οι πάροχοι και οι πληρωτές πλοηγούνται σε έναν αυξανόμενο αριθμό περιπλοκών, από τεχνολογικές και κανονιστικές αλλαγές έως νέα κλινικά και οικονομικά μοντέλα», δήλωσε ο Ram Jagannath, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της Blackstone. «Η Chartis χρησιμεύει ως κρίσιμος εταίρος για τους οργανισμούς που επιδιώκουν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν χωρίς να θυσιάσουν την ποιότητα της περίθαλψης».  

Μετά την επένδυση της Audax, η Chartis εξαγόρασε μικρότερες εταιρείες συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων των Greeley Co. και Jarrard, Phillips Cate & Hancock.

«Η Blackstone μοιράζεται τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τους ηγέτες του κλάδου σε όλο το φάσμα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς προσπαθούν να καταστήσουν τη φροντίδα στις ΗΠΑ πιο εύκολη, πιο προσιτή, πιο αξιόπιστη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη για τους ασθενείς και τους φροντιστές», δήλωσε ο Ken Graboys, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Chartis. 

Η εξαγορά προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της Blackstone που αποτελείται από περισσότερες από 230 εταιρείες.

Η Lincoln International και η Bank of America Corp. συμβούλευσαν την Chartis και την Audax, ενώ η Goldman Sachs Group Inc. συνεργάστηκε με την Blackstone.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News