Business & Finance Τρίτη 13/08/2024, 22:30
BUSINESS & FINANCE

Tilray Brands: Σε συζητήσεις για την αγορά ορισμένων ετικετών της Molson

Tilray Brands: Σε συζητήσεις για την αγορά ορισμένων ετικετών της Molson

Η Tilray Brands Inc. συμφώνησε να αποκτήσει τέσσερις ζυθοποιίες craft μπύρας από την Molson Coors Beverage Co. καθώς συνεχίζει να επεκτείνεται πέρα από τα προϊόντα κάνναβης. 

Η Tilray, με έδρα το Leamington του Οντάριο, θα αγοράσει τις εταιρείες Hop Valley Brewing Company, Terrapin Beer Co., Revolver Brewing και Atwater Brewery, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίτης που επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Bloomberg News.

“Η Tilray Brands σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει στο μέλλον αυτών των βιοτεχνικών ζυθοποιείων, επιταχύνοντας την ανάπτυξή τους και κατακτώντας ένα ευρύ φάσμα νέων ευκαιριών στην αγορά”, ανέφερε στη δήλωση ο Irwin D. Simon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tilray.

Η συμφωνία προωθεί τη διαφοροποίηση της Tilray από την κάνναβη. Η εταιρεία απέκτησε οκτώ μάρκες μπύρας και ποτών από την Anheuser-Busch InBev NV τον Αύγουστο του 2023, βασιζόμενη στις αγορές άλλων βιοτεχνικών μπύρων και καθιστώντας την την πέμπτη μεγαλύτερη βιοτεχνική ζυθοποιία στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Molson Coors με έδρα το Σικάγο έχουν υποχωρήσει κατά 14% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Απρίλιο, οι αναλυτές της Citigroup Inc. έγιναν πτωτικοί για την εταιρεία ζυθοποιίας, αναμένοντας ότι οι τάσεις των πωλήσεων θα αποδυναμωθούν, καθώς τα οφέλη από το περσινό μποϊκοτάζ της Bud Light θα εξασθενήσουν.

“Το περασμένο φθινόπωρο θέσαμε μια σαφή φιλοδοξία πριμοδότησης του χαρτοφυλακίου, και η επίτευξή της θα απαιτήσει αυστηρότερη εστίαση στα τμήματα που πιστεύουμε ότι έχουν τις υψηλότερες δυνατότητες ανάπτυξης για την επιχείρησή μας”, δήλωσε την Τρίτη η εμπορική διευθύντρια της Molson Coors Michelle St. Jacques. “Ενώ αγαπάμε αυτές τις βιοτεχνικές ζυθοποιίες και τους ανθρώπους πίσω από αυτές, αυτή η κίνηση μας επιτρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό”.

Η TD Securities ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Tilray για τη συμφωνία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News