Business & Finance Πέμπτη 8/08/2024, 22:15
BUSINESS & FINANCE

Στην CoreWeave βετεράνοι της Oracle και της Google – Στόχος η ενίσχυση των υποδομών ΤΝ

Στην CoreWeave βετεράνοι της Oracle και της Google – Στόχος η ενίσχυση των υποδομών ΤΝ

Η CoreWeave Inc. προσέλαβε δύο υψηλόβαθμα στελέχη από την Google και την Oracle Corp. για να αναπτύξει την υποδομή τεχνητής νοημοσύνης της, αφού η εταιρεία cloud computing που υποστηρίζεται από την Nvidia Corp. συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές.

Ο Chen Goldberg, ο οποίος πρόσφατα διετέλεσε γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος μηχανικής της Google της Alphabet Inc. θα είναι ο ανώτερος αντιπρόεδρος μηχανικής, σύμφωνα με τον Brannin McBee, συνιδρυτή και επικεφαλής ανάπτυξης της CoreWeave. Ο Sachin Jain, ο οποίος ήταν ανώτερος αντιπρόεδρος της Oracle για την υποδομή και τη διαχείριση προϊόντων AI, θα αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, δήλωσε ο McBee. Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.  

Η εταιρεία με έδρα το Ρόζλαντ του Νιου Τζέρσεϊ έχει γίνει μια από τις πιο αξιόλογες νεοφυείς επιχειρήσεις εν μέσω της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ανταγωνίζεται επάξια παρόχους υπηρεσιών μεγάλης κλίμακας ή hyperscalers, όπως η Amazon, η Google και η Oracle. Η CoreWeave έχει αντλήσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα και μετοχές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

“Μεταξύ όλων στην αγορά, έχουν την πιο ενημερωμένη θέση”, δήλωσε ο McBee σε συνέντευξή του. “Κάθονται εκεί και με όλες τις πληροφορίες που έχουν, πιστεύουν ότι η εταιρεία που μπορεί να εκτελέσει τη δημιουργία AI για το cloud είναι η CoreWeave”.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία cloud computing προσέφερε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την εξαγορά του παρόχου υπηρεσιών εξόρυξης Bitcoin και υπολογιστών υψηλής απόδοσης Core Scientific Inc. η οποία απέρριψε τη συμφωνία. Η CoreWeave υπέγραψε συμβόλαια ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 12 χρόνια με την Core Scientific, στα οποία ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενεί τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών της CoreWeave της Nvidia που μπορούν να τροφοδοτήσουν εφαρμογές AI στα κέντρα δεδομένων της. 

Οι προσλήψεις είναι οι τελευταίες από τον κλάδο της τεχνολογίας για την CoreWeave. Νωρίτερα ο προερχόμενος από την Google Nitin Agrawal εντάχθηκε ως οικονομικός διευθυντής, ενώ ο Chetan Kapoor εντάχθηκε ως διευθυντής προϊόντων από την Amazon Web Services.  

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News