Business & Finance Τετάρτη 7/08/2024, 16:23
BUSINESS & FINANCE

Βουτιά 6,2% των υπηρεσιών στην Ελλάδα τον Μάιο – Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη

Βουτιά 6,2% των υπηρεσιών στην Ελλάδα τον Μάιο – Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη

Τη μεγαλύτερη ετήσια συρρίκνωση στον τομέα των υπηρεσιών εμφάνισε τον Μάιο η Ελλάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας της παραγωγής υπηρεσιών στη χώρα συρρικνώθηκε κατά 6,2% τον Μάιο σε ετήσια βάση. Ακολουθεί η Δανία, με πτώση 3,2% σε ετήσια βάση και η Αυστρία με πτώση 3%. Απεναντίας, μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε Λουξεμβούργο (+16,6%), Μάλτα (16,5%) και Ρουμανία (14%). 

Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο κλάδος των υπηρεσιών στην Ελλάδα υποχώρησε κατά 1%. Σε επίπεδο Ε.Ε., τη μεγαλύτερη συρρίκνωση εμφάνισε η Σλοβακία (-1,9%), η Δανία (-1,8%) και η Σλοβενία (-1,6%), ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση η Ρουμανία (+17,7%), το Λουξεμβούργο +3,6%) και η Μάλτα (3,6%). 

Συνολικά στην Ευρωζώνη, ο κλάδος των υπηρεσιών αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5% σε ετήσια βάση τον Μάιο, ενώ σε μηνιαία βάση συρρικνώθηκε κατά 0,1%.

Αναλυτικά ανά κλάδο, ο τομέας των μεταφορών και αποθήκευσης αυξήθηκε σε ετήσια βάση 0,2%, ο τομέας των υπηρεσιών καταλύματος και εστίασης μειώθηκε 1,5%, ο τομέας της των πληροφοριών και επικοινωνίας αυξήθηκε 7,8%, ο τομέας των δραστηριοτήτων real estate αυξήθηκε κατά 1,1%, ο τομέας των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων αυξήθηκε κατά 2,9% και ο τομέας των υπηρεσιών διοίκησης και υποστήριξης ενισχύθηκε 2,9%.

Βουτιά 6,2% των υπηρεσιών στην Ελλάδα τον Μάιο – Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη-1

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

PMI: Απότομη επιβράδυνση στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

Αλμα 14,8% στον τζίρο καταλυμάτων και εστίασης τον Μάιο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News