Business & Finance Δευτέρα 5/08/2024, 17:00
BUSINESS & FINANCE

Elon Musk: Επανέρχεται στην αγωγή κατά του Sam Altman για το OpenAI

Elon Musk: Επανέρχεται στην αγωγή κατά του Sam Altman για το OpenAI

Ο Elon Musk επανήλθε στην αγωγή εναντίον του Sam Altman σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι χειραγωγήθηκε προκειμένου να συνιδρύσει την OpenAI, σύμφωνα με όσα κατάθεσε στο δικαστήριο.

Η ουσία των ισχυρισμών του Musk επικεντρώνεται στην άποψή του ότι εξαπατήθηκε από τον Altman και τον σημερινό πρόεδρο της OpenAI Greg Brockman, ώστε να συνιδρύσει την εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης με το σκεπτικό ότι ήταν μη κερδοσκοπική.

Μετά την επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων, ο Elon Musk ισχυρίζεται ότι προδόθηκε από τον Άλτμαν και τους συνεργούς του, καθώς αυτοί, μαζί με τη Microsoft , «δημιούργησαν ένα αδιαφανές δίκτυο κερδοσκοπικών θυγατρικών της OpenAI» τις οποίες χαρακτηρίζει ως «αχαλίνωτες αυτοεπιχειρήσεις».

«Η δολιότητα και η εξαπάτηση είναι σαιξπηρικών διαστάσεων», αναφέρεται στην αγωγή.

Η νέα αγωγή είναι παρόμοια με εκείνη που είχε καταθέσει ο Musk κατά της OpenAI και του Altman στην Καλιφόρνια φέτος, την οποία ο ιδιοκτήτης της Tesla και της SpaceX τελικά απέσυρε.

Οι φόβοι του για την AI 

Ο Elon Musk έχει εκφράσει πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια τον φόβο του για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για την ανθρωπότητα. 
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, η επένδυσή του στην OpenAI έγινε καθώς του παρασχέθηκαν διαβεβαιώσεις ότι στο επίκεντρο τίθεται η ουδετερότητα και η ασφάλεια της ανθρωπότητας και όχι η αξία των μετοχών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το cnbc

Διαβάστε επίσης:

Sam Altman: Γιατί είχε απολυθεί από την OpenAI ο «μπαμπάς» του ChatGPT

Νέο μέτωπο για την OpenAI – Έκλεψε τη φωνή της Scarlett Johansson;

Ο Elon Musk μηνύει τις OpenAI και Microsoft για παραβίαση συμφωνίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News