Business & Finance Πέμπτη 1/08/2024, 22:46
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων

Πτώση παρουσίασαν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες στη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών, με το μέσο επιτόκιο στο 30ετές να διαμορφώνεται στο 6,73% από 6,78% την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac.

Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 6,90%. Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο υποχώρησε οκτώ μονάδες βάσης και έφθασε το 5,99% από 6,25% πέρυσι.

«Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου 2024. Οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Fed σε συνδυασμό με ενδείξεις μείωσης του πληθωρισμού, είναι θετικά νέα για την αγορά, αλλά η ανησυχία για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μπορεί να αποτρέψει μια άμεση ανάκαμψη των αγορών κατοικιών, καθώς οι προκλήσεις στις τιμές παραμένουν στο επίκεντρο», σημειώνει η Freddie Mac.

Τα επιτόκια κινούνται πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2023, όταν έφθασαν ακόμη και το 7,79% -το υψηλότερο επίπεδο από το 2000.

Επιπλέον, η πρόσφατη συγκράτηση της αύξησης των τιμών κατοικιών, αποτελεί θετικό σημάδι για τους πιθανούς αγοραστές, σύμφωνα με την Freddie Mac.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News