Business & Finance Πέμπτη 1/08/2024, 15:18
BUSINESS & FINANCE

Η Lufthansa ακυρώνει πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ

Η Lufthansa ακυρώνει πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ

Ο Όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, ότι ακυρώνει όλες τις επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ, με άμεση ισχύ, έως τις 8 Αυγούστου, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

«Ο λόγος για αυτό είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών παρέτεινε επίσης τη διακοπή των πτήσεών του από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό έως τις 12 Αυγούστου.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει ή αναστείλει τις πτήσεις τους, καθώς ο Λίβανος προετοιμάζεται για αντίποινα από το Ισραήλ μετά το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν 12 παιδιά και έφηβοι. Η Χεζμπολάχ έχει αρνηθεί την ευθύνη.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη η Aegean Airlines και η γερμανική Condor ακύρωσαν πτήσεις προς τη Βηρυτό. Είναι οι τελευταίες αεροπορικές εταιρείες που αναστέλλουν τα δρομολόγια προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου τις τελευταίες ημέρες, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα σήμερα ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο του Νο2 της Χαμάς, του Mohammed Deif, σε επίθεση στη Γάζα, στις 13 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση του Ισραήλ για τον θάνατό του έρχεται έπειτα από τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh, στην Τεχεράνη, η οποία αποτελεί νέα αιτία κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το Reuters

Διαβάστε επίσης:

Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή μετά τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς

Aegean Airlines και Condor ακύρωσαν πτήσεις προς τη Βηρυτό

ΥΠΕΞ: Σύσταση για αποφυγή επισκέψεων σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News