Business & Finance Πέμπτη 1/08/2024, 11:35
BUSINESS & FINANCE

Δημιουργία 54 υδατοδρομίων από Hellenic Seaplanes και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Δημιουργία 54 υδατοδρομίων από Hellenic Seaplanes και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στη δημιουργία και αδειοδότηση 54 νέων υδάτινων πεδίων, στο Νότιο Αιγαίο, προχωρά η εταιρεία Hellenic Seaplanes, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο των 30 υδατοδρομίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι τεχνικοί φάκελοι για την έγκριση των υδάτινων πεδίων έχουν υποβληθεί στις παρακάτω περιοχές: Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος, Αντίπαρος, Σύρος, Θήρα, Ίος, Κάλυμνος, Κέα, Κίμωλος, Κύθνος, Κως, Λειψοί, Λέρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Νίσυρος, Πάρος, Ρόδος, Σέριφος, Σίκινος, Σύμη, Τήνος και Χάλκη.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει την έναρξη πτήσεων με υδροπλάνο το φθινόπωρο, με τις πρώτες πτήσεις να πραγματοποιούνται από και προς την Πάτμο.

«Το όραμά μας για ένα Αιγαίο που θα συνδέεται πλήρως μέσω υδροπλάνων γίνεται πραγματικότητα. Με την συνεργασία της Hellenic Seaplanes, προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας και θα ενισχύσει τον τουρισμό, καθιστώντας το Αιγαίο πιο ελκυστικό και εύκολα προσβάσιμο από ποτέ», τονίζει μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Νικόλαος Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον κ. Χατζημάρκο φέρνει μια νέα εποχή στις μετακινήσεις στο Αιγαίο. Η αποφασιστικότητά μας να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υδροπλάνων που θα καλύπτει κάθε νησί, κάνει το Αιγαίο πιο προσβάσιμο από ποτέ και προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες τη δυνατότητα γρήγορης και άνετης μετακίνησης».

moneyreview.gr με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News