Business & Finance Πέμπτη 1/08/2024, 07:53
BUSINESS & FINANCE

ΑΑΔΕ: Στη δημοσιότητα οι λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

ΑΑΔΕ: Στη δημοσιότητα οι λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΑΑΔΕ οι λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Στις δύο λίστες αναγράφονται τα νομικά και τα φυσικά πρόσωπα που διατηρούν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ σε δημόσιο και ΕΦΚΑ, με καθυστέρηση στην καταβολή τους μεγαλύτερη του ενός έτους.  

Η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, προ πολλού πτωχευμένη, παραμένει 1η στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του ∆ημοσίου. Τα χρέη της ξεπερνούν τα 13 δισ. ευρώ. Ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες, με οφειλές 2,3 δισ. ευρώ. Στα φυσικά πρόσωπα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Costa Chris με περίπου 1 δισ. οφειλή και ακολουθούν ο Αποστολίδης Panay με αντίστοιχη οφειλή, ο Ιωάννου Ιωάννης με 830 εκατ. ευρώ και ο Ανθεμίδης Γεώργιος με 470 εκατ. ευρώ.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα με:

α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS/EISPRAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 της ΠΟΛ.1158/2017 με ημερομηνία εξαγωγής τις 26/07/2024. Οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 26/07/2023, με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 26/07/2024. Οι οφειλές προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α., αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 06/2023 και προγενέστερα.

Στην κατωτέρω κατάσταση περιλαμβάνονται μόνο οφειλέτες οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις περί δημοσιοποίησης, βάσει του άρθρου 9 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α’ 66), όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με τις διατάξεις του άρθρου 42 του ν.4410/2016.

Η άντληση των στοιχείων για τις οφειλές προς το Δημόσιο, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/EISPRAXIS/ICISnet όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ., ΚΕ.Β.ΕΙΣ., Ελεγκτικά Κέντρα/Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ.1158/2017.

Η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα

Ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων (aade.gr)

Η λίστα με τα νομικά πρόσωπα

Ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων και οντοτήτων (aade.gr)

Διαβάστε επίσης: 

Τελεσίγραφο της ΑΑΔΕ σε μεγάλους οφειλέτες

Εφορία: Στο στόχαστρο 1.100 φυσικά πρόσωπα μέσω συστήματος αυτοματοποιημένου ελέγχου

ΑΑΔΕ: Πιάστηκαν 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια άνω των 218 εκατ. ευρώ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News