MELLON TECHNOLOGIES

Mellon Technologies: Τα deals με Πειραιώς & Nexi και οι συμφωνίες για ATM της κορεάτικης Hyosung σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Mellon Technologies: Τα deals με Πειραιώς & Nexi και οι συμφωνίες για ATM της κορεάτικης Hyosung σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Με ανάπτυξη 33% και ιστορικά υψηλό κύκλο εργασιών ύψους €184 εκατ. έκλεισε το 2023 για τον όμιλο Mellon Technologies, ο οποίος παράλληλα αύξησε κατά 24% τα EBITDA (€8,17 εκατ.) και 28% την καθαρή του κερδοφορία, στα €2,9 εκατ.

O Όμιλος παρέχει τεχνολογικές λύσεις που στοχεύουν στη διευκόλυνση των συναλλαγών και των αλληλεπιδράσεων οργανισμών με ισχυρές καταναλωτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, παρόχων τηλεπικοινωνιών και λιανικής.

Αναφορικά με το κόστος πωληθέντων, οι αμοιβές και έξοδα προσωπικού – με το προσωπικό να ανέρχεται πέρυσι σε 8.177 άτομα – αυξήθηκαν στα €136 εκατ. από €93,36 εκατ. το 2022 και το κόστος των πωληθέντων αποθεμάτων σε €18,25 εκατ. έναντι €16,5 εκατ. μία χρονιά πριν. Επίσης τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα για τον όμιλο διαμορφώθηκαν σε €1,67 εκατ. έναντι €1,15 εκατ. το 2022, λόγω κυρίως των αυξημένων επιτοκίων.

Ο τραπεζικός δανεισμός στο τέλος του 2023 ανερχόταν σε €13,824 εκατ. (από €8,1 εκατ. το 2022), ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα €13 εκατ. από €8,61 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρήση.

Εξαγορές και έξοδος από Τουρκία

Σημειώνεται ότι ο όμιλος εξαγόρασε πέρυσι την Piraeus Direct Solutions (PDS) έναντι €2,833 εκατ., η οποία μετονομάστηκε σε Mellon Direct Solutions. Η PDS δραστηριοποιείται στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τηλεφωνικού κέντρου προς το πελατολόγιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα, η θυγατρική του ομίλου, MBS, εξαγόρασε και απορρόφησε τη Nexi Greece Processing Services έναντι τιμήματος €912,26 χιλ. Η τελευταία προσφέρει ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες αιχμής σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κορυφαίες εταιρείες και δημόσιους φορείς στον τομέα του issuing και acquiring.

Τέλος εντός της περυσινής χρήσης ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση και ανεστάλη η λειτουργία της θυγατρικής «Mellon Technology Services & Solutions Ltd» στην Τουρκία.

Hyosung

Τον περασμένο μήνα, η Mellon Bulgaria παρουσίασε την πιο πρόσφατη τεχνολογία ΑΤΜ σε δυνητικούς πελάτες στη Σόφια, με ΑΤΜ του κορεατικού κατασκευαστή Hyosung TNS, ο οποίος έχει ηγετική θέση σε αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ινδονησία.

Εξάλλου, στις αρχές του 2024, η Mellon Technologies ανακοίνωσε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι ο εκσυγχρονισμός των τραπεζικών συνεργασιών  της Εθνικής Τράπεζας με την εισαγωγή νέων ΑΤΜ της Hyosung, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία λογισμικού από την KAL, τον κορυφαίο πάροχο λογισμικού ΑΤΜ παγκοσμίως. Ειδικότερα η ΕΤΕ ανέθεσε στη Mellon Technologies την αναβάθμιση του δικτύου των ΑΤΜ της με 700 νέα ΑΤΜ της Hyosung.

Το προφίλ του ομίλου

Η Mellon Technologies, μητρική εταιρεία του Ομίλου Mellon, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και υπηρεσιών στην Ελλάδα με γραφεία στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη εξειδικευμένες σε λύσεις πληρωμών και ψηφιοποίησης, πολυκαναλικό κέντρο επικοινωνίας και υπηρεσίες outsourcing επιχειρηματικών διαδικασιών. Συνολικά ο όμιλος, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, δραστηριοποιείται σήμερα σε 11 χώρες, πραγματοποιώντας πέρυσι συνολικό τζίρο €240 εκατ.

Η Mellon έχει πέντε βασικές δραστηριότητες:

  • Προϊόντα που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Οργανισμών για πιο αποτελεσματικές και οικονομικές συναλλαγές, ενώ βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη στο σημείο της συναλλαγής
  • Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης: περιλαμβάνει την παροχή τεχνικής υποστήριξης προστιθέμενης αξίας για τα προϊόντα της Mellon μεμονωμένα ή σε μορφή SLA και την ανάπτυξη εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών και λύσεων λογισμικού για την ολοκληρωμένη κάλυψη μιας ιδιαίτερης ανάγκης της αγοράς ή του πελάτη
  • Υπηρεσίες τηλεφωνικών κέντρων (Call Center) που παρέχουν την απαραίτητη εξειδίκευση για υπηρεσίες που βασίζονται στην τηλεφωνική επικοινωνία
  • Υπηρεσίες διαχείρισης επιχειρηματικών διαδικασιών και υποστήριξης έργων (Business Process Management & Outsourcing- BPO)
  • Υπηρεσίες επεξεργασίας συναλλαγών (Processing), που περιλαμβάνουν την παροχή και διαχείριση ολοκληρωμένων λύσεων και εφαρμογών για value-added συναλλαγές με κάρτα ή / και POS. Ειδικότερα οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν: ψηφιοποίηση εγγράφων, data entry – data cleansing, αρχειοθέτηση εγγράφων, επεξεργασία εγγράφων (παραστατικά ταμείων, τιμολόγια, συμβάσεις, αιτήσεις, εγκυκλίους κλπ.)

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News