Business & Finance Τετάρτη 31/07/2024, 14:21
BUSINESS & FINANCE

Θεοδωρικάκος: Αυστηροί έλεγχοι σε δεκάδες επιχειρήσεις – Επιμονή για νέες μειώσεις τιμών

Θεοδωρικάκος: Αυστηροί έλεγχοι σε δεκάδες επιχειρήσεις – Επιμονή για νέες μειώσεις τιμών

Συνάντηση με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, των βιομηχανιών τροφίμων και των πολυεθνικών είχε σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά και την ανακοίνωση για ενίσχυση του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3% τον Ιούλιο από 2,5% τον Ιούνιο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η μάχη για την μείωση του κόστους ζωής συνεχίζεται με σχέδιο και επιμονή. Ιδιαίτερα για τα βασικά είδη διαβίωσης και για τα τρόφιμα που είναι στον τομέα αρμοδιότητας του Υπουργείου μας, καθώς στόχος μας είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και του νοικοκυριού με όλους τους τρόπους».

Ο υπουργός προανήγγειλε την επέκταση και εντατικοποίηση των ελέγχων σε δεκάδες επιχειρήσεις, εκατοντάδες προϊόντα και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου, όπως ανέφερε, έχουν εντοπιστεί πολλές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Παράλληλα σημείωσε «ενισχύουμε την ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού και συνεργαζόμαστε με τις Περιφέρειες για να συμμετέχουν στους ελέγχους. Οι καταναλωτές μπορούν πλέον να ενημερώνονται καλύτερα μέσα από την αναβαθμισμένη εφαρμογή e-katanalotis».

Επιπλέον τόνισε ότι τα σούπερ μάρκετ καλούνται να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και να μειώσουν τις τιμές ιδιαίτερα το φθινόπωρο που ανοίγουν τα σχολεία και για πολλά νοικοκυριά απαιτούνται πρόσθετα έξοδα.

«Η προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια είναι συνολική για την κυβέρνηση: το Υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση των επιτοκίων των τραπεζών, το Υπουργείο Ενέργειας για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Όλοι μαζί δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να στηρίξουμε τους πολίτες», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 3% «τσίμπησε» ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Στο 2,6% στην Ευρωζώνη

Σούπερ μάρκετ: Τρίτος μήνας πτώσης των τιμών – Πού έγιναν οι μεγαλύτερες μειώσεις

Τρόφιμα, στέγη, μεταφορές: Πόσο κοντά με την Ε.Ε. είναι οι τιμές στην Ελλάδα;

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News