Business & Finance Τετάρτη 24/07/2024, 11:30
BUSINESS & FINANCE

Euroxx: Βλέπει αναβαθμίσεις στο guidance των ελληνικών τραπεζών – Ισχυρό τρίμηνο

Euroxx: Βλέπει αναβαθμίσεις στο guidance των ελληνικών τραπεζών – Ισχυρό τρίμηνο

Ισχυρές επιδόσεις το β’ τρίμηνο και κατά συνέπεια αναβαθμίσεις των προβλέψεων για το σύνολο του έτους «βλέπει» η Euroxx Securities για τις ελληνικές τράπεζες, λίγες ημέρες πριν η Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς σηκώσουν την αυλαία για τα τραπεζικά αποτελέσματα της περιόδου Απριλίου-Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή διατηρεί θετική στάση απέναντι στον κλάδο με σύσταση overweight για τις τέσσερις συστημικές.

Οι αναλυτές της Euroxx περιμένουν ένα ακόμα ισχυρό τρίμηνο και περαιτέρω αναβάθμιση των στόχων από τις τράπεζες για το 2024, ενώ εκτιμούν πως οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές. Στο πλαίσιο αυτό, δίνουν τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ για την Alpha Bank με περιθώριο ανόδου 38%, στα 2,5 ευρώ για τη Eurobank με περιθώριο ανόδου 12%, στα 5,4 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς με περιθώριο ανόδου 23% και στα 9,8 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα με περιθώριο ανόδου 16%.

Euroxx: Βλέπει αναβαθμίσεις στο guidance των ελληνικών τραπεζών – Ισχυρό τρίμηνο-1

Συνολικά, η Euroxx υπολογίζει ότι τα έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) στον τραπεζικό κλάδο θα συρρικνωθούν κατά περίπου 4% σε τριμηνιαία βάση (έναντι -2,5% στην τριμηνιαία σύγκριση του πρώτου τριμήνου του 2024) λόγω του υψηλότερου κόστους καταθέσεων, των χαμηλότερων εταιρικών spreads και των νέων εκδόσεων MREL. Ωστόσο, η πτώση των NII γίνεται με βραδύτερο ρυθμό από τις αρχικές προσδοκίες. Οι επιδόσεις των συστημικών τραπεζών, σημειώνει η Euroxx, είναι πιθανό να ενισχυθούν από την ισχυρή αύξηση των προμηθειών, τη συνεχιζόμενη συγκράτηση του κόστους και το χαμηλό κόστος κινδύνου με περιορισμένη ροή νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καραβίας: H Eurobank επέστρεψε στην επιχειρηματική κανονικότητα

Τράπεζες: Γιατί τα επιτόκια καταθέσεων είναι χαµηλά

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ξεκινά έρευνα για τα επιτόκια στις τραπεζικές καταθέσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News