Business & Finance Τρίτη 23/07/2024, 22:40
BUSINESS & FINANCE

Στη Nike, ως CIO, ο Cheryan Jacob, πρώην στέλεχος της Salesforce

Στη Nike, ως CIO, ο Cheryan Jacob, πρώην στέλεχος της Salesforce

Η Nike Inc. προσέλαβε ένα πρώην στέλεχος της Salesforce Inc. σε νέο ρόλο για να ηγηθεί των προσπαθειών εκσυγχρονισμού της τεχνολογικής υποδομής της μεγαλύτερης εταιρείας αθλητικών ειδών στον κόσμο.

Ο Cheryan Jacob, ο οποίος έχει επίσης εργαστεί προηγουμένως στη Microsoft Corp. και στη Flexport Inc., ορίστηκε επικεφαλής της Nike σε θέματα πληροφοριών αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που είδε το Bloomberg.

«Ο CIO θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην υλοποίηση της προτεραιότητάς μας να απλοποιήσουμε, να τυποποιήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις πλατφόρμες μας», ανέφερε ο επικεφαλής τεχνολογίας Muge Erdirik Dogan στους εργαζόμενους στο υπόμνημα. 

Το τμήμα παγκόσμιας τεχνολογίας της Nike -το οποίο αναπτύσσει συστήματα, διαχειρίζεται δεδομένα και παρέχει τεχνική υποστήριξη- αποτελεί κρίσιμο μέρος της πολυετούς προσπάθειας του ομίλου λιανικής πώλησης να πωλεί περισσότερα προϊόντα μέσω των δικών του καναλιών απευθείας στον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων των ιστότοπων και των εφαρμογών του.

Το τμήμα έχει περάσει από αρκετές αλλαγές τα τελευταία χρόνια υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο John Donahoe. Πέρυσι, παραιτήθηκε το κορυφαίο στέλεχος τεχνολογίας της Nike, ο Ratnakar Lavu. Τον Νοέμβριο, η Nike προσέλαβε τον Dogan, ένα επί μακρόν στέλεχος της Amazon.com Inc. στον τομέα της μόδας.

Οι νέες αγγελίες θέσεων εργασίας στη Nike περιλαμβάνουν ανώτερες θέσεις εφαρμοσμένης μηχανικής που θα αναλάβουν «τον μετασχηματισμό της θεμελιώδους υποδομής της Nike».

Εκπρόσωπος της Nike αρνήθηκε να σχολιάσει τις προσλήψεις. O Jacob δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News