Business & Finance Δευτέρα 22/07/2024, 22:30
BUSINESS & FINANCE

Φάρνμπορο: Η Βoeing πώλησε αεροσκάφη αξίας 12,6 δισ.δολαρίων

Φάρνμπορο: Η Βoeing πώλησε αεροσκάφη αξίας 12,6 δισ.δολαρίων

Η Boeing κυριάρχησε την πρώτη ημέρα της υπογραφής συμφωνιών στη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο, σφραγίζοντας εκτιμώμενες πωλήσεις αεροσκαφών ύψους 12,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο μεγαλύτερο γεγονός της αεροπορικής βιομηχανίας της χρονιάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην έκθεση λίγο έξω από το Λονδίνο. Η Korean Air Lines ηγήθηκε της λίστας των παραγγελιών για την Boeing τη Δευτέρα με παραγγελία 20 777-9 και 20 αεροσκαφών Dreamliner 787-10, καθώς και επιλογές για 10 ακόμη από τη μεγαλύτερη παραλλαγή 787.

Η Boeing, της οποίας ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Dave Calhoun δεν παρευρίσκεται, μείωσε την παρουσία της στο Φάρνμπορο, μια εκδήλωση που εναλλάσσεται με το Παρίσι κάθε χρόνο. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων ποιότητας κατασκευής που την κρατούν σε κρίση εδώ και μήνες.

Ωστόσο, ο αμερικανός κατασκευαστής αεροπλάνων ξεκίνησε με μια δέσμη νέων δραστηριοτήτων που υπογράμμισε το μακροχρόνιο πλεονέκτημά του έναντι του Airbus στο μεγαλύτερο και πιο ακριβό αεροσκάφος. Συνολικά, οι παραγγελίες της Boeing τη Δευτέρα ανήλθαν συνολικά σε 78 αεροπλάνα, ενώ ο Ευρωπαίος ανταγωνιστής της υπέγραψε συμφωνία για 20 A330 με δύο διαδρόμους.

Boeing’s Monday Haul

Korean Air ordered up to 50 777 and 787 widebody aircraft

Source: Bloomberg; Ishka 2Q market value estimates

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News