Business & Finance Δευτέρα 22/07/2024, 21:44
BUSINESS & FINANCE

C. Tavares, Stellantis: Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μια θέση στην ευρωπαϊκή αγορά EV

C. Tavares,  Stellantis: Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε μια θέση στην ευρωπαϊκή αγορά EV

Η Stellantis είναι έτοιμη να «πολεμήσει» για τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ενάντια στον ισχυρό ανταγωνισμό από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλός της Carlos Tavares, καθώς ο όμιλος παρουσίασε τη νέα γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στη Σερβία.

«Θα δεχτούμε πρόκληση και θα έλεγα σκληρή πρόκληση από την κινεζική επέλαση στην ευρωπαϊκή αγορά», δήλωσε τη Δευτέρα ο Tavares. «Στη Stellantis είμαστε έτοιμοι για τη μάχη».

«Θα τους αποδείξουμε ότι… εργαζόμαστε σκληρά, θα τους αποδείξουμε ότι διαθέτουμε τη σωστή τεχνολογία, θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε ένας πολύ σκληρός ανταγωνιστής», είπε.

Η Σερβία, η οποία επιδιώκει να καταστεί βασικός ευρωπαϊκός προμηθευτής πιο βιώσιμων υλικών μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων, υπέγραψε συμφωνία ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ με τη Stellantis το 2022 για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος στο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της στο Κραγκούγιεβατς.

Το εργοστάσιο θεωρείται μοχλός ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή.

«Πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για εμάς. Είμαστε η μόνη χώρα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων που έχει παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic στην τελετή παρουσίασης της νέας γραμμής παραγωγής.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για μια πιο βιώσιμη οικονομία, η Σερβία επανέφερε την άδεια της Rio Tinto για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ορυχείου λιθίου της Ευρώπης, σε μια πιθανή ώθηση για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων της ηπείρου.

Επιδιώκει ετήσια παραγωγή λιθίου 58.000 τόνων, αρκετή για περίπου 1,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ή περίπου το 17% της ευρωπαϊκής αγοράς.

Την Παρασκευή η Σερβία υπέγραψε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δώσει στο μπλοκ πρόσβαση σε πρώτες ύλες που εξορύσσονται στη Σερβία και να ενισχύσει τους δεσμούς τους για τη βιώσιμη παραγωγή πρώτων υλών, την κατασκευή μπαταριών και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, δήλωσε την Παρασκευή ότι η εταιρεία του είναι δυνητικός πελάτης λιθίου από τη Σερβία και θα υποστηρίξει τη μεταφορά μεγαλύτερου μέρους της υπεραξίας των μπαταριών στη Σερβία.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Στη Σερβία ο Όλαφ Σολτς για τη συμφωνία της ΕΕ στις πρώτες ύλες

Επιστροφή στις «ρίζες» και στα εργοτάξια για τους κατασκευαστικούς ομίλους

Σερβία: Πράσινο φως στη Rio Tinto για το ορυχείο λιθίου – Τα σχέδια Vucic

Κομισιόν: Εν αναμονή ανακοινώσεων για τους δασμούς στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News