Business & Finance Δευτέρα 22/07/2024, 20:58
BUSINESS & FINANCE

AT&T: Η διακοπή της ασύρματης επικοινωνίας τον Φεβρουάριο μπλόκαρε πάνω από 92 εκατ. κλήσεις

AT&T: Η διακοπή της ασύρματης επικοινωνίας τον Φεβρουάριο μπλόκαρε πάνω από 92 εκατ. κλήσεις

Μια διακοπή της ασύρματης τηλεφωνίας AT&T τον Φεβρουάριο που διήρκεσε πάνω από 12 ώρες μπλόκαρε περισσότερες από 92 εκατομμύρια φωνητικές κλήσεις και εμπόδισε περισσότερες από 25.000 προσπάθειες να επιτευχθεί η κλήση στο 911, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) σε έκθεση που είδε το Reuters.

Η FCC, η οποία διερευνά το ζήτημα εδώ και πέντε μήνες, δήλωσε ότι παρέπεμψε το θέμα στο Γραφείο Επιβολής της για πιθανές παραβιάσεις των κανόνων της Επιτροπής. Ανέφερε επίσης ότι όλες οι υπηρεσίες φωνής και δεδομένων 5G για τους πελάτες της AT&T που χρησιμοποιούν ασύρματη τηλεφωνία δεν ήταν διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της διακοπής που επηρέασε περισσότερες από 125 εκατομμύρια συσκευές. Η AT&T δεν σχολίασε αμέσως.

Η εταιρεία τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι θα πιστώσει στους πελάτες της μια ολόκληρη ημέρα υπηρεσίας για τη διακοπή του φορέα, χαρακτηρίζοντάς το «σωστό».

Η FCC εξέδωσε τη Δευτέρα έκθεση στην οποία προσφέρει συστάσεις για την αποτροπή παρόμοιων διακοπών στο μέλλον.

«Αυτή η διακοπή εμπόδισε τους καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα να επικοινωνήσουν, μεταξύ άλλων με το μπλοκάρισμα των κλήσεων 911», δήλωσε η πρόεδρος της FCC, Jessica Rosenworcel. «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτό το περιστατικό και εργαζόμαστε για να παράσχουμε λογοδοσία για αυτή την απώλεια υπηρεσιών και να αποτρέψουμε παρόμοιες διακοπές στο μέλλον».

Οι υπηρεσίες φωνής και δεδομένων 5G δεν ήταν επίσης διαθέσιμες σε πελάτες άλλων παρόχων ασύρματης τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν τακτικά ή περιαγωγή στο δίκτυο της AT&T, πρόσθεσε η FCC.

Το περιστατικό ξεκίνησε αφού η AT&T εφάρμοσε μια αλλαγή στο δίκτυο με σφάλμα διαμόρφωσης του εξοπλισμού, ανέφερε η FCC, προσθέτοντας ότι οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων πρέπει να τηρούν τις εσωτερικές τους διαδικασίες και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου όταν εφαρμόζουν αλλαγές στο δίκτυο.

Η FCC διερευνά ξεχωριστά μια πρόσφατα γνωστοποιηθείσα παραβίαση δεδομένων καταναλωτών από την AT&T και δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

AT&T: Δεδομένα από 73 εκατομμύρια λογαριασμούς διέρρευσαν στο Dark Web

Διάστημα: Εταιρείες διεκδικούν μερίδιο της αγοράς για δορυφορικές τηλεφωνικές κλήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News