Business & Finance Κυριακή 21/07/2024, 17:41
BUSINESS & FINANCE

Boeing: Οι προκλήσεις για τα νέα Air Force One και η βελτίωση του 737 MAX

Boeing: Οι προκλήσεις για τα νέα Air Force One και η βελτίωση του 737 MAX

Αντιμέτωπη με «προκλήσεις» βρίσκεται η Boeing όσον άφορα στην πορεία για την κατασκευή δύο αμερικανικών προεδρικών αεροσκαφών, γνωστών ως Air Force One, όπως δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του τμήματος άμυνας της εταιρείας, Ted Colbert.

Το 2018, η Boeing έλαβε συμβόλαιο ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή δύο αεροσκαφών 747-8 για χρήση ως Air Force One, τα οποία θα παραδίδονταν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024, αλλά τώρα καθυστερούν τουλάχιστον μέχρι το 2027 και το 2028.

Ο Ted Colbert, ο οποίος είναι επικεφαλής της Boeing Defense, Space & Security, δήλωσε ότι η αεροναυπηγική εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού και άλλες προκλήσεις στην κατασκευή των αεροσκαφών.

Την ίδια στιγμή η Boeing βλέπει σημαντική βελτίωση στην παραγωγική διαδικασία του 737 MAX, όπως δήλωσε η πρόεδρος της εταιρείας εμπορικών αεροσκαφών, Stephanie Pope, στα μέσα ενημέρωσης την Κυριακή στο πλαίσιο ενός πάνελ στο Λονδίνο.

Το πάνελ σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Pope συναντήθηκε με δημοσιογράφους από τότε που διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος εμπορικών αεροπλάνων της αεροπορικής εταιρείας νωρίτερα φέτος.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News