Business & Finance Σάββατο 20/07/2024, 22:06
ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Μια καλή δοκιμή για τα συστήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, λέει η ΔΟΕ

Ψηφιακό μπλακ άουτ:  Μια καλή δοκιμή για τα συστήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, λέει η ΔΟΕ

Το παγκόσμιο ψηφιακό μπλακ άουτ που επηρέασε τις λειτουργίες σε πολλούς τομείς και έπληξε επίσης τμήματα των λειτουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αποδείχθηκε μια καλή δοκιμασία ενόψει των Αγώνων, δήλωσε το Σάββατο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μια ενημέρωση λογισμικού από την παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, έναν από τους μεγαλύτερους φορείς του κλάδου, προκάλεσε προβλήματα συστημάτων που καθήλωσαν πτήσεις, ανάγκασαν ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να διακόψουν τον αέρα και άφησαν τους πελάτες χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη ή οι τράπεζες.

Επηρέασε επίσης ορισμένες λειτουργίες των διοργανωτών των Αγώνων του Παρισιού.

«Ναι, υπήρξαν κάποια σημαντικά προβλήματα το πρωί, αλλά αντιμετωπίστηκαν αρκετά καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ Mark Adams. «Ήταν μια αρκετά καλή πρόβα».

Οι Αγώνες του Παρισιού ανοίγουν στις 26 Ιουλίου. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζονται από τεχνολογική δυσλειτουργία ή επίθεση, με τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ 2018 να έχουν γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι μέρος της καθημερινής ζωής όλων μας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προφανώς ένας τεράστιος στόχος», δήλωσε ο Adams.

«Διαθέτουμε ένα τεράστιο ποσό διασφαλίσεων. Δεν θα έμπαινα σε λεπτομέρειες ακόμη και αν μπορούσα να τις εξηγήσω. Μας διαβεβαίωσαν οι άνθρωποι και οι εταίροι μας ότι είμαστε πάρα πολύ προετοιμασμένοι».

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι υπερβολικά προετοιμασμένος. Είχαμε μια παρ’ ολίγον κρίση στην Πιονγκτσάνγκ. Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε».

Ενώ εξήρε την προετοιμασία για τους Αγώνες, ο Adams δήλωσε ότι η υποψηφιότητα της Γαλλίας για τους χειμερινούς Αγώνες του 2030 που θα ψηφιστεί στη σύνοδο της ΔΟΕ την επόμενη εβδομάδα συζητήθηκε στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ το Σάββατο.

Η υποψηφιότητα, η οποία επιλέχθηκε τον Ιούνιο από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ ως εισήγησή της στη σύνοδο της επόμενης εβδομάδας, δεν έχει ακόμη παράσχει δύο βασικές εγγυήσεις που απαιτούνται για την έγκρισή της.

Μία από τις εγγυήσεις που δεν έχουν ακόμη παρασχεθεί είναι η συνεισφορά της δημόσιας εταιρικής σχέσης από τις δύο περιφέρειες. Η γαλλική προσφορά περιλαμβάνει τις περιφέρειες Auvergne-Rhone-Alpes και Provence-Alpes-Cote d’Azur.

«Ναι, αυτό το θέμα θίχτηκε (στο εκτελεστικό συμβούλιο το Σάββατο)», δήλωσε ο Adams.

Η Γαλλία 2030 θα είναι μέρος μιας ψηφοφορίας της συνόδου για δύο Αγώνες που περιλαμβάνει επίσης το Σολτ Λέικ Σίτι ως οικοδεσπότη των χειμερινών Αγώνων του 2034.

«(Γαλλία 2030) Μια σπουδαία πρόταση. Θα είναι στην ημερήσια διάταξη την Τετάρτη (στη σύνοδο)», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι η πολιτική αναταραχή στη Γαλλία τις τελευταίες εβδομάδες έπαιξε ρόλο.

«Η δυσχερής πολιτική κατάσταση το κάνει λίγο πιο δύσκολο. Μας απομένουν ακόμη μερικές εργάσιμες ημέρες και σας καλώ να περιμένετε μέχρι τότε».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Πού αποδίδουν οι αναλυτές το χάος που προκλήθηκε

Η CrowdStrike ευθύνεται για το μπλακ άουτ σε αεροδρόμια, εταιρείες, τράπεζες – Ποια είναι και τι κάνει

Microsoft: Περίπου 8,5 εκατ. συσκευές με Windows επηρέασε το ψηφιακό μπλακ άουτ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News