Business & Finance Σάββατο 20/07/2024, 20:37
BUSINESS & FINANCE

Microsoft: Περίπου 8,5 εκατ. συσκευές με Windows επηρέασε το ψηφιακό μπλακ άουτ

Microsoft: Περίπου 8,5 εκατ. συσκευές με Windows επηρέασε το ψηφιακό μπλακ άουτ

Σχεδόν 8,5 εκατομμύρια συσκευές της Microsoft επηρέασε η παγκόσμια τεχνολογική διακοπή που σχετίζεται με μια ενημέρωση λογισμικού από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog το Σάββατο.

«Προς το παρόν εκτιμούμε ότι η ενημέρωση της CrowdStrike επηρέασε 8,5 εκατομμύρια συσκευές με Windows, ή λιγότερο από το ένα τοις εκατό όλων των μηχανημάτων Windows», ανέφερε στο blog.

Η CrowdStrike βοήθησε στην ανάπτυξη μιας επεκτάσιμης λύσης που θα βοηθήσει την υποδομή Azure της Microsoft να επιταχύνει μια διόρθωση, δήλωσε η Microsoft, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας συνεργάστηκε τόσο με την Amazon Web Services όσο και με την Google Cloud Platform για να υπάρξει «πιο αποτελεσματική προσέγγιση».

Οι επιβάτες σε όλο τον κόσμο αντιμετώπισαν καθυστερήσεις, ακυρώσεις πτήσεων και πονοκεφάλους κατά τον έλεγχο εισιτηρίων, καθώς τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη διακοπή της πληροφορικής που επηρέασε πολλές βιομηχανίες, από τράπεζες μέχρι εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακό μπλακ άουτ: Πού αποδίδουν οι αναλυτές το χάος που προκλήθηκε

Blackout: Ένας προς έναν πρέπει να φτιαχτούν οι υπολογιστές – Χάνονται δισεκατομμύρια δολάρια

Η CrowdStrike ευθύνεται για το μπλακ άουτ σε αεροδρόμια, εταιρείες, τράπεζες – Ποια είναι και τι κάνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News