Business & Finance Σάββατο 20/07/2024, 17:15
BUSINESS & FINANCE

FT: Σε συζητήσεις για την αγορά της Rentokil Initial πρώην CEO της BT

FT: Σε συζητήσεις για την αγορά της Rentokil Initial πρώην CEO της BT

Ο Philipp Jansen, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BT Group Plc, βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων για την εξαγορά της Rentokil Initial Plc, ανέφεραν οι Sunday Times.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Jansen θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας καταπολέμησης επιβλαβών οργανισμών, στην οποία ανήκει η Terminix στις ΗΠΑ, σημειώνει η εφημερίδα, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφορίας. Τόσο ο Jansen όσο και η Rentokil αρνήθηκαν να σχολιάσουν όταν επικοινώνησε μαζί τους το Bloomberg News.

Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Trian Fund Management LP του ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz είχε συγκεντρώσει σημαντικό μερίδιο στην Rentokil. Πριν από την αποκάλυψη της συμμετοχής, οι μετοχές είχαν χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της αξίας τους στο Λονδίνο κατά τους προηγούμενους 12 μήνες, με την εταιρεία να υποφέρει από την ύφεση μετά την πανδημία.

Ο Jansen παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της BT νωρίτερα φέτος, έχοντας αναλάβει τον ρόλο αυτό από τον Φεβρουάριο του 2019. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών με έδρα το Λονδίνο, εστίασε τις επενδύσεις στην ανάπτυξη συνδέσεων οπτικών ινών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παράλληλα εκσυγχρόνισε την υπόλοιπη επιχείρηση.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News