Business & Finance Σάββατο 20/07/2024, 16:31
BUSINESS & FINANCE

Moody’s: Αναβάθμιση σε Β1 της αξιολόγησης της Τουρκίας

Moody’s: Αναβάθμιση σε Β1 της αξιολόγησης της Τουρκίας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανέβασε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία, σηματοδοτώντας το τελευταίο ορόσημο στις προσπάθειες της χώρας να επιστρέψει σε μια ορθόδοξη οικονομική πολιτική.

Η αξιολόγηση αναθεωρήθηκε κατά δύο βαθμίδες σε Β1, από Β3, με θετικές προοπτικές. Η Τουρκία εξακολουθεί να παραμένει τέσσερις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, στο ίδιο επίπεδο με την Ιορδανία και το Μπαγκλαντές. Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις αναβαθμίσεις από τους οίκους S&P Global Ratings και Fitch Ratings, καθώς η επιστροφή της Τουρκίας στις συμβατικές πολιτικές έχει οδηγήσει σε αναστροφή του πληθωρισμού και ταχεία αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζας. 

«Η βασική κινητήρια δύναμη της αναβάθμισης σε Β1 είναι οι βελτιώσεις στη διακυβέρνηση, και πιο συγκεκριμένα η αποφασιστική και όλο και περισσότερο εδραιωμένη επιστροφή στην ορθόδοξη νομισματική πολιτική», δήλωσε ο Moody’s. «Αυτό αποδίδει τα πρώτα ορατά αποτελέσματα όσον αφορά τη μείωση των μεγάλων μακροοικονομικών ανισορροπιών της Τουρκίας».

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News