Business & Finance Τετάρτη 17/07/2024, 15:52
BUSINESS & FINANCE

Θεοδωρικάκος: Στόχος η Ελλάδα να γίνει ακόμα πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις

Θεοδωρικάκος: Στόχος η Ελλάδα να γίνει ακόμα πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ελλάδα ακόμη πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, στο ετήσιο Φόρουμ «7th InvestGR Forum: Foreign Investments in Greece» για την ανάδειξη της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας της EY για το 2024 είναι ενθαρρυντικά και πως η χώρα μας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά χάρη στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος που έχει επιτευχθεί την τελευταία πενταετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Η παρουσίαση της Έρευνας Ελκυστικότητας της EY για την Ελλάδα το 2024 επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας είναι σε έναν θετικό δρόμο, σε ένα δόμο επιτυχίας. Η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος είναι καθοριστικής σημασίας και επιτυγχάνεται μέσω της απλοποίησης διαδικασιών και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι επενδύσεις σε υποδομές και η ενίσχυση της καινοτομίας είναι βασικοί παράγοντες αυτής της προσπάθειας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τον στόχο της επαναβιομηχάνισης της χώρας, την ανασυγκρότηση της ελληνικής βιομηχανίας και την εφαρμογή μια νέας Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιομηχανία που θα οδηγήσει σε σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα με πρώτο βασικό σταθμό το 2030 με διπλασιασμό του ρόλου της βιομηχανίας στο ΑΕΠ και σε σημαντική αύξηση των θέσεων απασχόλησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να εξαλειφθεί κάθε είδους εμπόδιο που μπορεί να δυσχεραίνει τις επενδύσεις. «Έχουμε κάνει αρκετά αλλά δεν τα έχουμε κάνει όλα. Χρειαζόμαστε κάποιες ακόμα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να διευκολύνονται οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα», σημείωσε. 

«Η Ελλάδα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας ανεπτυγμένης χώρας με τους ρυθμούς ανάπτυξης μιας αναπτυσσόμενης, καθιστώντας δυνατές μεγάλες επενδύσεις σε τομείς όπως η ενέργεια, η εφοδιαστική αλυσίδα και η διαχείριση δεδομένων. Η αξιοποίηση των πόρων από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και τα παραδοσιακά εργαλεία όπως ο αναπτυξιακός νόμος, δημιουργούν ένα πλέγμα κινήτρων που υποστηρίζει την παραγωγική βάση της χώρας», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιπλέον είπε ότι «η Ελλάδα διαδραματίζει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, αξιοποιώντας τη θέση της ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχέσεις της με ισχυρούς συμμάχους όπως οι ΗΠΑ. Έργα διασύνδεσης με την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς και οι συζητήσεις με την Τουρκία, ενισχύουν τη στρατηγική σημασία της χώρας μας ως περιφερειακού παράγοντα σταθερότητας».

Διαβάστε επίσης:

Ελκυστικότερη για επενδύσεις η Ελλάδα – Σε ιστορικό υψηλό τα σχέδια των επιχειρήσεων

Θεοδωρικάκος: Στόχος της κυβέρνησης η επαναβιομηχάνιση της χώρας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News