Business & Finance Τρίτη 16/07/2024, 16:11
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Η επενδυτική τραπεζική στήριξε και τις Morgan Stanley, BofA

ΗΠΑ: Η επενδυτική τραπεζική στήριξε και τις Morgan Stanley, BofA

Κατακόρυφη αύξηση κατέγραψαν τα κέρδη και τα έσοδα της Morgan Stanley το δεύτερο τρίμηνο χάρη στην ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,08 δισ. δολάρια ή 1,82 δολάρια ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για κέρδη 1,65 δολ. ανά μετοχή. Πρόκειται για αύξηση 41% από τα 2,2 δισ. δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% στα 15,02 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 14,3 δισ. δολάρια.

Η Morgan Stanley επωφελήθηκε από το επιχειρηματικό της μοντέλο με επίκεντρο τη Wall Street , καθώς η ανάκαμψη των συναλλαγών και της επενδυτικής τραπεζικής βοήθησε το τμήμα θεσμικών τίτλων της τράπεζας να κερδίσει περισσότερα έσοδα από το τμήμα διαχείρισης περιουσίας, αντιστρέφοντας τη συνήθη δυναμική.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν κατά 51% σε 1,62 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας την εκτίμηση κατά 220 εκατ. δολάρια, λόγω της αύξησης της δραστηριότητας αναδοχής τίτλων σταθερού εισοδήματος. Αλλά τα αποτελέσματα στη διαχείριση περιουσίας της τράπεζας δεν ικανοποίησαν. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2% στα 6,79 δισ. δολάρια, χάνοντας την εκτίμηση των 6,88 δισ. δολαρίων.

Η Bank of America

Η Bank of America ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα έσοδα και τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες χάρη στην αύξηση των προμηθειών επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα κέρδη υποχώρησαν κατά 6,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους στα 6,9 δισ. δολάρια ή 83 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για κέρδη 80 σεντς, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους της εταιρείας μειώθηκαν εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων. Τα έσοδα αυξήθηκαν λιγότερο από 1% στα 25,54 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 25,22 δισ. δολ.

Η αμερικανική τράπεζα βοηθήθηκε από την αύξηση των αμοιβών επενδυτικής τραπεζικής κατά 29% στα 1,56 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση του StreetAccount για 1,51 δισ. δολάρια. Οι προμήθειες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 14% στα 3,37 δισ. δολάρια, ενισχυμένες από τις υψηλότερες χρηματιστηριακές αξίες, βοηθώντας το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας να σημειώσει αύξηση των εσόδων κατά 6,3% στα 5,57 δισ. δολάρια, που ουσιαστικά αντιστοιχούσε στην εκτίμηση.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί τα αποτελέσματα των Goldman Sachs, JPMorgan Chase και Citi που ανακοίνωσαν επίσης ισχυρά έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Goldman Sachs: Υπερδιπλάσια κέρδη χάρη στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Citigroup: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη και τα έσοδα

Wells Fargo: Μειωμένα κέρδη λόγω του κόστους καταθέσεων

Εκτίναξη κερδών για την JP Morgan – Προειδοποίηση Dimon για τα επιτόκια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News