Business & Finance Τρίτη 16/07/2024, 12:29
BUSINESS & FINANCE

Βρεττού (Attica Bank): Το χρονοδιάγραμμα για τον 5ο τραπεζικό πόλο

Βρεττού (Attica Bank): Το χρονοδιάγραμμα για τον 5ο τραπεζικό πόλο

Εντός των ημερών αναμένεται οριστική συμφωνία των μετόχων, ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, μιλώντας στη γενική συνέλευση της τράπεζας, προσθέτοντας ότι στο τέλος της ημέρας, αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόθεση για ένταξη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στον Ηρακλή ΙΙΙ.

«Η δημιουργία του πέμπτου πόλου έχει πολλές προκλήσεις και δεν υπάρχει άλλο τέτοιο προηγούμενο. Σήμερα, μέχρι το τέλος της ημέρας θα έρθει η αξιολόγηση της DBRS», είπε η κ. Βρεττού υπογραμμίζοντας ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα αποφασιστεί η συγχώνευση με την Παγκρήτια.

Σύμφωνα με την ίδια  η νομική συγχώνευση των δυο τραπεζών θα ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου, και στις αρχές του τέταρτου τριμήνου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την κ. Βρεττού, η νέα τράπεζα, στο τέλος του 2024 εκτιμάται ότι θα έχει συνολικό ενεργητικό 10,2 δισ. ευρώ, καταθέσεις 9,3 δισ. ευρώ και κέρδη προ προβλέψεων περίπου 100 εκατ. ευρώ, με προοπτική το 2027 για καταθέσεις 11,5 δισ. ευρώ, χορηγήσεις σχεδόν 8 δισ. ευρώ, κέρδη προ προβλέψεων άνω των 300 εκατ. ευρώ και απόδοση κεφαλαίων εφάμιλλη των συστημικών τραπεζών. Και με ένα δίκτυο καταστημάτων και business centers ανά την επικράτεια που θα μπορεί να καλύπτει και με φυσική επικοινωνία και συνεργασία, τις ανάγκες των πελατών μας.

«Η σχεδιαζόμενη νέα ΑΜΚ, την οποία τοποθετούμε χρονικά στο 4ο τρίμηνο του έτους, σκοπό έχει όχι μόνο να καλύψει τις εκτιμώμενες ζημίες από την ένταξη στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙΙ, αλλά να καλύψει και τις κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζας για τα κόστη αναδιοργάνωσης, επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες προκειμένου να καταστεί πιο σύγχρονη και αποτελεσματική. Επίσης, θα προβλέπει και κεφάλαια ανάπτυξης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να προκύψουν σημαντικές υπεραξίες για όλους τους μετόχους που θα συμμετάσχουν σε αυτή» είπε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Attica Bank: Παράταση έως 18 Ιουλίου για την απάντηση στην ΤτΕ

Attica Bank – Παγκρήτια Τράπεζα: Με καταθέσεις 10 δισ. ευρώ ο 5ος τραπεζικός πυλώνας

Οι τρεις όροι για τη συγχώνευση της Αττικής με την Παγκρήτια Τράπεζα

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News